- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Lieskové rožky
Lieskové rožky
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 140 g hladkej múky
- 90 g strúhaných lieskových orieškov
- 40 g strúhanej čokolády na varenie
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 100 g masla
- 1 žĺtok
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto zmiešame v miske 140 g hladkej múky s 90 g strúhaných lieskových orechov, 40 g strúhanej čokolády na varenie, 50 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru a štipku soli. Pridajte 100 g studeného masla na malé kúsky a 1 žĺtok (veľkosť L) a mieste najskôr mixérom (háčikom na cesto) a potom rukami, aby ste vytvorili hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke minimálne 1 hodinu.
2. Krok
Rúru predhrejeme na 175 ° C. Plechy na pečenie zakryte papierom na pečenie.
3. Krok
Cesto po častiach vytvarujte do valčeka, nakrájajte malé kúsky a vytvarujte rožky. TIP: uistite sa, že rožky sú približne rovnako veľké, aby pri pečení rovnomerne zhnedli.
4. Krok
Rožky ukladajte na pripravený plech trochu od seba a pečte v horúcej rúre 10 - 12 minút. Opatrne stiahnite papier na pečenie z horúceho plechu a nechajte ho vychladnúť.
5. Krok
Konce vychladnutých rožkov ponorte do čokoládovej polevy a nechajte vychladnúť na mriežke alebo papieri na pečenie. Rožky uchovávajte v plechovke na sušienky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4160 videní