Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lievance na raňajky, kto by im odolal?

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lievance na raňajky, kto by im odolal?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lievance na raňajky, kto by im odolal? Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 25min

Kto z nás by neodolal chutným raňajkám? Avšak, keď je ráno a čas je obmedzený, klasické kynuté cesto sa môže zdať ako zložitá voľba. Odporúčame vám vyskúšať recept na lievance s ricottou a vyšľahaným bielkom, ktoré sú ľahké a nadýchané. S minimálnym množstvom hladkej špaldovej múky a troškou prepusteného masla na smaženie získate úžasné raňajky. Čím ich ozdobíte, závisí už len na vašej chuti.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 200 g ricotty
  • 120 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 40 g špaldovej múky
  • Na smaženie:
  • 20 g prepusteného masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava žĺtkov a bielkov: Začnite oddelením žĺtkov od bielkov a z bielkov vyšľahajte sneh. Do veľkej misy vložte žĺtky, ricottu, mlieko a vanilkový extrakt. Všetko dobre premiešajte, aby sa zložky spojili a vytvorili hladkú zmes.

2. Krok

Zamiešanie múky: Do zmesi pridajte preosiatu múku a pomocou stierky dôkladne zapracujte. Na záver jemne vmiešajte sneh z bielkov, aby bola zmes nadýchaná.

3. Krok

Smaženie: Na panvicu alebo lievanečník naneste trošku prepusteného masla a zahrejte na strednom ohni. Z pripravenej zmesi formujte pomocou lyžice malé lievance a smažte ich z oboch strán do zlatohnedej farby. Smaženie je rýchle, takže si dávajte pozor – stačí len minúta alebo dve. Hotové lievance odkladajte na nahriaty tanier.

4. Krok

Podávanie: Lievance podávajte podľa vašich preferencií. Kúsok čerstvého masla im dodá šmrnc. Môžete ich posypať škoricou, práškovým cukrom, pokvapkať medom, natierať orechovým krémom, prelievať javorovým sirupom alebo pridať čerstvé ovocie, jogurt, kyslú smotanu, marmeládu, čokoládu či šľahačku.

reklama:

Ak patríte medzi fanúšikov sladkých raňajok, ale predstava dlhého čakania na kynutie vás odrádza, tieto lievance sú pre vás ideálnym riešením. Pripraviť ich môžete rýchlo a jednoducho, pričom si zabezpečíte dokonalý začiatok dňa.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.