- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Lievance so zemiakovej kaše
Lievance so zemiakovej kaše
- Kusov: 12
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Ak vám z večere zostane trochu zemiakovej kaše, použite ju ako základ pre raňajky.
Tieto lievance sa môžu podávať s kyslou smotanou.
Suroviny
- 200 g zemiakovej kaše
- 150 g kyslého mlieka (kefíru alebo cmaru)
- 1 vajce
- 6 lyžíc hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Vajce rozšľaháme do zemiakovej kaše. Pridajte kefír, sódu bikarbónu, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte. Pridajte múku (po malých dávkach) a premiešajte. Cesto by malo byť stredne husté. Na panvici rozohrejeme olej. Cesto po lyžiciach nanášame na panvicu a vyprážame lievance z oboch strán do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
713 videní