Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lievance so zemiakovej kaše

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lievance so zemiakovej kase.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 12
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min

Ak vám z večere zostane trochu zemiakovej kaše, použite ju ako základ pre raňajky.

Tieto lievance sa môžu podávať s kyslou smotanou.

reklama:

Suroviny

  • 200 g zemiakovej kaše
  • 150 g kyslého mlieka (kefíru alebo cmaru)
  • 1 vajce
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajce rozšľaháme do zemiakovej kaše. Pridajte kefír, sódu bikarbónu, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte. Pridajte múku (po malých dávkach) a premiešajte. Cesto by malo byť stredne husté. Na panvici rozohrejeme olej. Cesto po lyžiciach nanášame na panvicu a vyprážame lievance z oboch strán do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

713 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.