- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - slané chuťovky
 - Lievance so zemiakovej kaše
 
Lievance so zemiakovej kaše
          - Kusov: 12
 - Porcií: 3
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 10min
 - Hotové Za: 30min
 
Ak vám z večere zostane trochu zemiakovej kaše, použite ju ako základ pre raňajky.
Tieto lievance sa môžu podávať s kyslou smotanou.
Suroviny
- 200 g zemiakovej kaše
 - 150 g kyslého mlieka (kefíru alebo cmaru)
 - 1 vajce
 - 6 lyžíc hladkej múky
 - 1 lyžička jedlej sódy
 - soľ a korenie podľa chuti
 - olej na vyprážanie
 
Postup prípravy
1. Krok
Vajce rozšľaháme do zemiakovej kaše. Pridajte kefír, sódu bikarbónu, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte. Pridajte múku (po malých dávkach) a premiešajte. Cesto by malo byť stredne husté. Na panvici rozohrejeme olej. Cesto po lyžiciach nanášame na panvicu a vyprážame lievance z oboch strán do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
874 videní