Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lievance so zemiakovej kaše

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lievance so zemiakovej kase.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 12
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min

Ak vám z večere zostane trochu zemiakovej kaše, použite ju ako základ pre raňajky.

Tieto lievance sa môžu podávať s kyslou smotanou.

reklama:

Suroviny

  • 200 g zemiakovej kaše
  • 150 g kyslého mlieka (kefíru alebo cmaru)
  • 1 vajce
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajce rozšľaháme do zemiakovej kaše. Pridajte kefír, sódu bikarbónu, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte. Pridajte múku (po malých dávkach) a premiešajte. Cesto by malo byť stredne husté. Na panvici rozohrejeme olej. Cesto po lyžiciach nanášame na panvicu a vyprážame lievance z oboch strán do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

819 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.