Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Linecké kolieska s príchuťou perníka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Linecké kolieska s príchuťou perníka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Linecké kolieska s príchuťou perníka Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 30
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 8min
  • Hotové Za: 0min

Vyskúšajte inováciu klasického lineckého pečiva, ktoré dostane nový rozmer vďaka perníkovým a kakaovým tónom. Po upečení spojte kolieska s lahodným čokoládovým krémom, ozdobte roztopenou čokoládou a cukrovými dekoráciami. Takto pripravené kolieska budú nielen krásnou ozdobou vianočného stola, ale aj skutočnou pochúťkou pre každého maškrtníka.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 180 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1/2 čajovej lyžičky perníkového korenia
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • Na dokončenie:
  • 30 g horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a spracujeme do hladkého a pružného cesta, ktoré necháme odpočívať v chlade aspoň jednu hodinu.

2. Krok

Po odležaní cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Z neho vykrojíme celé kolieska a z polovice z nich ešte vyberieme stred. Pečieme pri teplote 170 °C po dobu približne 8 minút.

3. Krok

Kým sa kolieska pečú, pripravíme si polevu. Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli – misku s čokoládou umiestnime nad horúcu vodu, aby sa čokoláda pomaly a rovnomerne rozpustila.

4. Krok

Po upečení necháme kolieska chvíľu vychladnúť. Na celé kolieska nanesieme čokoládový krém a priložíme tie s otvorom. Povrch ozdobíme roztopenou čokoládou a posypeme cukrovými dekoráciami podľa vlastného vkusu.

5. Krok

Na záver ešte do stredu každého kolieska nanesieme čokoládový krém pomocou cukrárskeho vrecka, čím pridáme jemný detail.

reklama:

Takto upravené linecké kolieska s perníkovou príchuťou sa stanú nezabudnuteľnou súčasťou vašich sviatočných chvíľ a určite si získajú obľubu u všetkých hostí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.