Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Linecké kvetinky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Linecke kolaciky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 32min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • 100 g lúpaných mletých mandlí
  • 1 štipka soli
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • nastrúhaná kôra z polovice citróna
  • 250 g ríbezľového džemu
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na krehké cesto spolu rýchlo zmiešame, aby vzniklo hladké cesto. Cesto chlaďte pol hodiny až hodinu. Predhrejte rúru na 180°C. Cesto necháme krátko aklimatizovať a podľa potreby ešte raz premiesime, potom ho na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3 milimetre. Najskôr povykrajujte spodnú časť kvetiniek, ako aj rovnaký počet otvorov v hornej časti. Používam vykrajovačky s priemerom 5 až 6 cm pre veľké kvety a 3,5 cm s priemerom pre malé sušienky. Sušienky dáme priamo na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 8 až maximálne 12 minút. Mali by sa upiecť do svetlozlatej farby, tak sa toho držte!

2. Krok

Sušienky nechajte na plechu niekoľko minút vychladnúť, pretože sú ešte príliš mäkké . Potom nechajte úplne vychladnúť na chladiacej mriežke. Vrchy sušienok husto poprášime práškovým cukrom (alebo zmesou vanilkového a práškového cukru). Džem zohrejeme a podľa potreby precedíme cez sitko. Teraz naplňte stred spodnej časti sušienok džemom a a položíme naň vrchnú časť sušienky s otvorom.. Hotové kvetinky nechajte tri až štyri hodiny sušiť na vzduchu. Potom ich zabaľte do plechových dóz. Medzi vrstvy položte mastný papier a plechovky uložte na chladné miesto. Tieto sušienky by sa mali nechať odstáť dva až tri dni pred konzumáciou - len tak vyvinú svoju neporovnateľnú vôňu! Veľa šťastia a pekný adventný čas!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

425 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.