Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Linecké kvetinky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Linecke kolaciky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 32min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • 100 g lúpaných mletých mandlí
  • 1 štipka soli
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • nastrúhaná kôra z polovice citróna
  • 250 g ríbezľového džemu
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na krehké cesto spolu rýchlo zmiešame, aby vzniklo hladké cesto. Cesto chlaďte pol hodiny až hodinu. Predhrejte rúru na 180°C. Cesto necháme krátko aklimatizovať a podľa potreby ešte raz premiesime, potom ho na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3 milimetre. Najskôr povykrajujte spodnú časť kvetiniek, ako aj rovnaký počet otvorov v hornej časti. Používam vykrajovačky s priemerom 5 až 6 cm pre veľké kvety a 3,5 cm s priemerom pre malé sušienky. Sušienky dáme priamo na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 8 až maximálne 12 minút. Mali by sa upiecť do svetlozlatej farby, tak sa toho držte!

2. Krok

Sušienky nechajte na plechu niekoľko minút vychladnúť, pretože sú ešte príliš mäkké . Potom nechajte úplne vychladnúť na chladiacej mriežke. Vrchy sušienok husto poprášime práškovým cukrom (alebo zmesou vanilkového a práškového cukru). Džem zohrejeme a podľa potreby precedíme cez sitko. Teraz naplňte stred spodnej časti sušienok džemom a a položíme naň vrchnú časť sušienky s otvorom.. Hotové kvetinky nechajte tri až štyri hodiny sušiť na vzduchu. Potom ich zabaľte do plechových dóz. Medzi vrstvy položte mastný papier a plechovky uložte na chladné miesto. Tieto sušienky by sa mali nechať odstáť dva až tri dni pred konzumáciou - len tak vyvinú svoju neporovnateľnú vôňu! Veľa šťastia a pekný adventný čas!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

470 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.