- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Linecké kvetinky
Linecké kvetinky
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 32min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- 100 g lúpaných mletých mandlí
- 1 štipka soli
- 1/4 lyžičky mletej škorice
- nastrúhaná kôra z polovice citróna
- 250 g ríbezľového džemu
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny na krehké cesto spolu rýchlo zmiešame, aby vzniklo hladké cesto. Cesto chlaďte pol hodiny až hodinu. Predhrejte rúru na 180°C. Cesto necháme krátko aklimatizovať a podľa potreby ešte raz premiesime, potom ho na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3 milimetre. Najskôr povykrajujte spodnú časť kvetiniek, ako aj rovnaký počet otvorov v hornej časti. Používam vykrajovačky s priemerom 5 až 6 cm pre veľké kvety a 3,5 cm s priemerom pre malé sušienky. Sušienky dáme priamo na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 8 až maximálne 12 minút. Mali by sa upiecť do svetlozlatej farby, tak sa toho držte!
2. Krok
Sušienky nechajte na plechu niekoľko minút vychladnúť, pretože sú ešte príliš mäkké . Potom nechajte úplne vychladnúť na chladiacej mriežke. Vrchy sušienok husto poprášime práškovým cukrom (alebo zmesou vanilkového a práškového cukru). Džem zohrejeme a podľa potreby precedíme cez sitko. Teraz naplňte stred spodnej časti sušienok džemom a a položíme naň vrchnú časť sušienky s otvorom.. Hotové kvetinky nechajte tri až štyri hodiny sušiť na vzduchu. Potom ich zabaľte do plechových dóz. Medzi vrstvy položte mastný papier a plechovky uložte na chladné miesto. Tieto sušienky by sa mali nechať odstáť dva až tri dni pred konzumáciou - len tak vyvinú svoju neporovnateľnú vôňu! Veľa šťastia a pekný adventný čas!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
425 videní