Linzer
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- štipka soli
- 200 g lieskových orieškov alebo mandlí
- 40 g strúhanky
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka mletého klinčeka
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička kakaa
- 200 g masla
- 1 vajce
- obľúbený džem na plnku
- kôra z polovice citróna
Postup prípravy
1. Krok
V širokej mise zmiešame preosiatu múku s cukrom soľou a vlastne so všetkými suchými prisadami určenými na cesto.Potom pridáme nakrájané maslo a vajce.Zmiesime cesto do hladka a zabalíme do fólie.Nechajme v chladničke aspoň 30 minút.
2. Krok
Rúru si predhrejeme na 180°C a tortovú formu Ø26cm vystelieme papierom na pečenie.Na pracovnej doske vyvaľkáme do kruhu 2/3 cesta a valčekom preniesieme do formy.Povyťahujeme cesto aj do okrajov.
3. Krok
Naplňte cesto džemom a zo zvyšku cesta si pripravíme mriežku.Zvyšok cesta vyvaľkáme , alebo si urobíme šúločky a urobíme na koláčiku mriežku.Pečieme pri 180 °C cca 35 - 45 minút.Pred podávaním posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12122 videní