- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Listový chlieb s medvedím cesnakom a ovčím syrom 🍞
Listový chlieb s medvedím cesnakom a ovčím syrom 🍞
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 2 dcl mlieka
- 1 balík sušeného droždia ( pol kocky čerstvého)
- 50 g masla
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- Plnka:
- 50 g masla
- 80 - 100 g medvedieho cesnaku
- 50 g ovčieho syra
Postup prípravy
1. Krok
Rozpustíme maslo , pridáme k nemu cukor a mlieko..
2. Krok
Do misy si dáme preosiatu múku, ostatné prísady určené do cesta a nakoniec maslo s mliekom..
3. Krok
vymieste hladké cesto..Ak sa vám zdá byť riedke pridajte múku..
4. Krok
Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť..
5. Krok
Najemno nakrájame medvedí cesnak , rozpustíme maslo určené na plnku..
6. Krok
Vykysnuté cesto na pomúčene pracovnej doske vyvaľkáme do obdĺžnika a rozrežeme na rovnaké obdĺžniky..potrieme ich maslom, posypeme nakrájaným cesnakom a rozmrvíme ovčí syr..
7. Krok
Prúžky cesta poukladáme na seba a nakrájame na rovnaké štvorce..Potom už len uložíme do formy najlepšie na biskupský chlebíček ktorú si predtým vyložím s papierom na pečenie...
8. Krok
Vo forme necháme kysnúť ešte 30 minút..pred pečením potrieme mliekom a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 25 - 30 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2348 videní