Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lizbett rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lizbett.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:cookpad.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Cesto 2 x :
  • 5 vaječných bielkov
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • štipka soli
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 50 g maku mletého
  • 50 g kokosu
  • štipka sódy bikarbóny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Krém:
  • 10 žĺtkov
  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 1 lyžica vaječného koňaku
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g bielej čokolády
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička kyslej smotany
  • asi 30 ks dlhých piškót
  • 200 ml pomarančového džúsu
  • džem podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielka vyšľaháme najskôr so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..Potom vmiešame múku s práškom do pečiva a so sódou, a na koniec vmiešame stierkou mak a kokos.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 27 x 37 a zarovnáme ho..Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 12 minút..Necháme vychladnúť na mriežke , potom upečieme ešte raz ten istý plát cesta.

3. Krok

Žĺtka si vyšľaháme s vanilkovým cukrom..Potom pridáme mlieko a vanilkový puding ..Dáme na mierny oheň a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom, a potom k nemu p lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding, a nakoniec likér..

4. Krok

Hotový krém si rozdelíme na dve časti..Prvý plát cesta si potrieme najskôr džemom..Potom rozotrieme polovicu krému.Piškóty namáčame do pomarančového džúsu a ukladáme ich priečne vedľa seba.Zatrieme ich druhou polovicou krému ..Druhý plát cesta tiež potrieme džemom a džemovou stranou smerom na krém priložíme a mierne zatlačíme.Koláčik dáme na pár hodín , najlepšie na noc do chladničky a potom si pripravíme čokoládovú polevu..

5. Krok

Rozpustíme čokoládu s maslom a potom vmiešame kyslú smotanu..Prelejeme a zarovnáme po povrchu a necháme zatuhnúť..Dozdobíme podľa fantázie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2623 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.