Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Londýnske rezy s orechovým snehom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Londýnske rezy s orechovým snehom
Londýnske rezy s orechovým snehom Foto: www.freepik.com
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min

Ak patríte medzi tých, ktorí sa vyhýbajú zložitej príprave cukroviniek a zdobeniu malých kociek, tento recept na chutné rezy je pre vás ideálny. S lahodnou marmeládou a jemným orechovým snehom, ktorý dodá pečivu vianočnú atmosféru, stačí len nakrájať a podávať.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 300 g polohrubej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • štipka soli
  • 3 žĺtky
  • 160 g studeného masla
  • Orechový sneh:
  • 3 bielky
  • 140 g kryštálového cukru
  • 140 g nasekaných vlašských orechov
  • štipka soli
  • Na dokončenie:
  • 3 lžíce ríbezľovej marmelády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: V miske zmiešajte preosiatu múku, práškový cukor a prášok do pečiva. Pridajte štipku soli a citrónovú kôru, všetko dobre premiešajte metličkou. Oddeľte žĺtky od bielkov.

2. Krok

Vypracovanie cesta: K múčnej zmesi pridajte maslo nakrájané na malé kocky a žĺtky. Spojte suroviny do pevného cesta. Snažte sa hnietenie minimalizovať, stačí, keď sa ingrediencie spoja. Cesto vložte na 20 minút do chladničky, aby sa vám lepšie s ním pracovalo.

3. Krok

Príprava na pečenie: Predhrejte rúru na 160 °C. Cesto vyvaľkajte na hrúbku približne 5 mm medzi dvoma papiermi na pečenie. Cieľom je vytvoriť pravidelný obdĺžnik s rozmermi približne 20 × 27 cm. Ak treba, orežte okraje, aby ste získali rovnomerný tvar, a prebytočné cesto umiestnite na miesta, kde je ho menej. Cesto potom preneste na plech aj s papierom na pečenie (vrchný papier zložte). Cesto nemusí úplne pokryť celý plech.

4. Krok

Nanášanie marmelády a príprava snehu: Na pripravené cesto naneste tenkú vrstvu marmelády, ktorá sa bude výborne dopĺňať s orechovým snehom. Biele z bielkov vyšľahajte na tuhú penu. Počas šľahania postupne pridávajte cukor, až sa sneh stane lesklým a hustým. Do hotového snehu jemne vmiešajte nasekané orechy.

5. Krok

Dokončenie pečenia: Orechový sneh rovnomerne naneste na cesto. Mal by byť dosť hustý, ale na okrajoch môže trochu stekať. Dajte plech do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút. Povrch by mal byť zlatistý, suchý na dotyk a krehký.

6. Krok

Chladenie a krájanie: Nechajte upečené rezy úplne vychladnúť, aby sa dali lepšie nakrájať. Po vychladnutí ich nakrájajte na menšie kúsky. Horná vrstva je krehká a pri krájaní sa môže trochu lámať, čo však k tomuto koláču patrí. Pre jemné krájanie použite tenký a ostrý nôž.

reklama:

Tento recept na londýnske rezy s marmeládou a orechovým snehom je skvelým doplnkom k vianočnej výzdobe. Stačí ich len nakrájať a pochutnať si na lahodnej chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

52 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.