Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Londýnske rezy s orechovým snehom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Londýnske rezy s orechovým snehom
Londýnske rezy s orechovým snehom Foto: www.freepik.com
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min

Ak patríte medzi tých, ktorí sa vyhýbajú zložitej príprave cukroviniek a zdobeniu malých kociek, tento recept na chutné rezy je pre vás ideálny. S lahodnou marmeládou a jemným orechovým snehom, ktorý dodá pečivu vianočnú atmosféru, stačí len nakrájať a podávať.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 300 g polohrubej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • štipka soli
  • 3 žĺtky
  • 160 g studeného masla
  • Orechový sneh:
  • 3 bielky
  • 140 g kryštálového cukru
  • 140 g nasekaných vlašských orechov
  • štipka soli
  • Na dokončenie:
  • 3 lžíce ríbezľovej marmelády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: V miske zmiešajte preosiatu múku, práškový cukor a prášok do pečiva. Pridajte štipku soli a citrónovú kôru, všetko dobre premiešajte metličkou. Oddeľte žĺtky od bielkov.

2. Krok

Vypracovanie cesta: K múčnej zmesi pridajte maslo nakrájané na malé kocky a žĺtky. Spojte suroviny do pevného cesta. Snažte sa hnietenie minimalizovať, stačí, keď sa ingrediencie spoja. Cesto vložte na 20 minút do chladničky, aby sa vám lepšie s ním pracovalo.

3. Krok

Príprava na pečenie: Predhrejte rúru na 160 °C. Cesto vyvaľkajte na hrúbku približne 5 mm medzi dvoma papiermi na pečenie. Cieľom je vytvoriť pravidelný obdĺžnik s rozmermi približne 20 × 27 cm. Ak treba, orežte okraje, aby ste získali rovnomerný tvar, a prebytočné cesto umiestnite na miesta, kde je ho menej. Cesto potom preneste na plech aj s papierom na pečenie (vrchný papier zložte). Cesto nemusí úplne pokryť celý plech.

4. Krok

Nanášanie marmelády a príprava snehu: Na pripravené cesto naneste tenkú vrstvu marmelády, ktorá sa bude výborne dopĺňať s orechovým snehom. Biele z bielkov vyšľahajte na tuhú penu. Počas šľahania postupne pridávajte cukor, až sa sneh stane lesklým a hustým. Do hotového snehu jemne vmiešajte nasekané orechy.

5. Krok

Dokončenie pečenia: Orechový sneh rovnomerne naneste na cesto. Mal by byť dosť hustý, ale na okrajoch môže trochu stekať. Dajte plech do predhriatej rúry a pečte približne 30-35 minút. Povrch by mal byť zlatistý, suchý na dotyk a krehký.

6. Krok

Chladenie a krájanie: Nechajte upečené rezy úplne vychladnúť, aby sa dali lepšie nakrájať. Po vychladnutí ich nakrájajte na menšie kúsky. Horná vrstva je krehká a pri krájaní sa môže trochu lámať, čo však k tomuto koláču patrí. Pre jemné krájanie použite tenký a ostrý nôž.

reklama:

Tento recept na londýnske rezy s marmeládou a orechovým snehom je skvelým doplnkom k vianočnej výzdobe. Stačí ich len nakrájať a pochutnať si na lahodnej chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.