Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Losos s bylinkovou krustou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Losos s bylinkovou krustou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Losos s bylinkovou krustou Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte nový spôsob prípravy lososa, vyskúšajte ho s bylinkovou krustou. Tento recept je jednoduchý, výsledok vynikajúci a ideálny aj na slávnostné príležitosti.

reklama:

Suroviny

  • 2 plátky bieleho toastového chleba
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (napr. petržlen, bazalka, tymián)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 80 g strúhaného parmezánu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 filety z lososa
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)
  • 50 ml smotany na varenie
  • Šťava z 1 citróna
  • 1 čajová lyžička cukru (podľa chuti)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Biele plátky toastového chleba nalámeme na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme čerstvé bylinky, strúčik cesnaku a strúhaný parmezán. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom, potom všetko dôkladne rozmixujeme.

2. Krok

Lososové filety osolíme a okoreníme podľa chuti. Položíme ich na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Na každý kúsok ryby rovnomerne rozotrieme pripravenú bylinkovú zmes a jemne pritlačíme prstami.

3. Krok

Lososa pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C po dobu 12-15 minút, aby ostal vnútri šťavnatý.

4. Krok

Medzitým pripravíme smotanovú omáčku. V menšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zmes záprašku. Postupne prilievame vývar, dochutíme soľou a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme pár minút povariť.

5. Krok

K omáčke pridáme smotanu na varenie, dochutíme cukrom a šťavou z citróna. Miešame, kým omáčka nie je hladká a jemná.

6. Krok

Upečeného lososa podávame so zemiakovou kašou alebo uvarenými zemiakmi a prelejeme ho smotanovou omáčkou.

reklama:

Tento recept na lososa s bylinkovou krustou je jednoduchý, no zároveň elegantný a veľmi chutný, ideálny na akúkoľvek príležitosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.