Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lososová omáčka s brokolicou a špenátom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lososova omacka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1/2 stredne veľkej cibule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 150 g lososa
  • 150 g brokolice
  • 3 dcl vývaru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 dcl smotany na varenie
  • čerstvo nastrúhaný parmezán
  • hrsť čerstvého alebo mrazeného špenátu (50 g)
  • nasekaná petržlenová vňať
  • štipka sušeného oregána
  • 1/2 lyžičky kari
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si povaríme brokolicu.. Do panvice nalejte 2 lyžice olivového oleja a zohrejte ho, medzitým nakrájajte 75 g cibule. Pridajte ju na panvicu a opečte. Potom do panvice pridajte približne 150-gramový kúsok lososa. Opečte ho z oboch strán, len kým nezmení farbu, potom ho jemne poškrabte vidličkou, aby získali menšie kúsky mäsa.

2. Krok

Pridáme brokolicu, ktorú sme predtým blanšírovali, t.j. uvarili vo vriacej vode a scedili. 3 dl vývaru vlejeme do lososovej omáčky. Ja sama som použila domáci paradajkový základ, ale dá sa nahradiť 3 dl horúcej vody a lyžičkou koreniacej zmesi alebo bujón .. Môžeme použiť aj len vodu, ale chuť nám dodá soľ a korenie, ktoré pridáme. Zalejte ju preto vybranou tekutinou a ešte chvíľu povarte.

3. Krok

Po pár minútach varenia pridáme múku, ktorá omáčku trochu zahustí. V miske zmiešame 1 polievkovú lyžicu (15 g) múky s niekoľkými polievkovými lyžicami studenej vody. Vlejeme do omáčky a ihneď premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Do panvice nalejeme 1 dl smotany na varenie. Pridajte korenie a bylinky: štipku sušeného oregana, nasekanú petržlenovú vňať a pol lyžičky kari. Premiešajte.. Môžete tiež zmeniť korenie a použiť niečo iné, ak chcete.

4. Krok

Pre krémovejšiu omáčku pridajte podľa chuti parmezán (v mojom prípade to znamená viac, ak vám nechutí, pridajte menej). Na záver už chýba len jedna ingrediencia – špenát. Môže byť použitý čerstvý alebo mrazený. Pridáme asi na 1 hrsť. Varte, kým listy nezvädnú.

5. Krok

Omáčku podávame s prílohou podľa vlastného výberu, ja som si sama vybrala špagety. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

260 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.