- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Lososové tagliatelle
Lososové tagliatelle
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 250 g tagliatelle z tvrdej pšenice
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 300 g čerstvého lososa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 ml kyslej smotany
- 100 ml bieleho vína
- šťava z citróna
- 50 g strúhaného parmezánu
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Na panvicu si dáme olivový olej a maslo a rozpálime..Keď sa rozpustí aj maslo, pridáme filety z lososa, ktorého osolíme okoreníme a potrieme cesnakom. Z oboch strán osmažíme dozlatista..Lososa vyberieme a necháme ochladiť..
2. Krok
Do výpeku z lososa pridáme kyslú smotanu, parmezán, víno, pretlačený cesnak a rozvaríme.Povaríme 4 - 5 minút kým nám omáčka nezhustne.pridáme k nej na kúsky nakrájaného lososa zbaveného kostí aj kože, nasekanú petržlenovú vňať.Dochutíme soľou, mletým korením a citrónovou šťavou..Povaríme ešte chvíľu kým sa všetko neprepojí a pridáme uvarené a scedené cestoviny.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
782 videní