Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Luxusné čokoládové suflé – Francúzsky dokonalý dezert

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Luxusné čokoládové suflé – Francúzsky dokonalý dezert
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Luxusné čokoládové suflé – Francúzsky dokonalý dezert Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte spôsob, ako si doma pripraviť elegantný dezert s dokonalým kontrastom chrumkavej kôrky a tekutého čokoládového vnútra, čokoládové suflé je tá správna voľba. Tento francúzsky skvost je nielen efektný, ale aj prekvapivo jednoduchý na prípravu.

reklama:

Suroviny

  • 2 čerstvé vajcia
  • 25 g vanilkového cukru (práškového)
  • 20 g hladkej múky
  • 80 g kvalitnej horkej čokolády
  • 70 g zmäknutého masla
  • 1 lyžica kakaa
  • Maslo a strúhaná čokoláda na vymastenie foriem
  • Čerstvé maliny a vanilková zmrzlina na servírovanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 190 °C. Dve keramické zapekacie misky dôkladne potrite maslom a následne ich vysypte jemne nastrúhanou čokoládou. Tento krok zabezpečí, že suflé sa krásne oddelí od formy a zároveň získa ešte intenzívnejšiu čokoládovú chuť. Formy odložte do chladničky.

2. Krok

Do misky nad parný kúpeľ vložte nalámanú horkú čokoládu spolu s maslom. Pomaly zahrievajte a jemne miešajte, kým sa obe ingrediencie nespoja do hladkej, lesklej hmoty. Keď je zmes hotová, odstavte ju a nechajte mierne vychladnúť.

3. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte vajcia s vanilkovým cukrom, až kým nevznikne svetlá, nadýchaná pena. Tento krok je dôležitý, pretože suflé bude vďaka nemu krásne nadýchané.

4. Krok

Do vyšľahanej vaječnej peny postupne preosejte hladkú múku a jemne ju vmiešajte. Následne pridajte vychladenú čokoládovú zmes a všetko dôkladne, ale opatrne premiešajte, aby si cesto zachovalo svoju vzdušnosť.

5. Krok

Hotové cesto rovnomerne rozdeľte do vychladených foriem a vložte do predhriatej rúry. Pečte presne 10 minút – suflé musí byť na povrchu jemne upečené, ale vnútri ešte tekuté.

6. Krok

Po upečení suflé vyberte z rúry, nechajte ich pár sekúnd odpočinúť a potom ich opatrne vyklopte na tanier. Posypte kakaom, pridajte čerstvé maliny a podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

reklama:

Tento dezert vás očarí svojou bohatou čokoládovou chuťou a kontrastom teplého suflé s chladnou zmrzlinou. Užite si túto sladkú chvíľku a doprajte si skutočný gastronomický zážitok priamo z vašej kuchyne!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.