- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Luxusné čokoládové suflé – Francúzsky dokonalý dezert
Luxusné čokoládové suflé – Francúzsky dokonalý dezert

- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáte spôsob, ako si doma pripraviť elegantný dezert s dokonalým kontrastom chrumkavej kôrky a tekutého čokoládového vnútra, čokoládové suflé je tá správna voľba. Tento francúzsky skvost je nielen efektný, ale aj prekvapivo jednoduchý na prípravu.
Suroviny
- 2 čerstvé vajcia
- 25 g vanilkového cukru (práškového)
- 20 g hladkej múky
- 80 g kvalitnej horkej čokolády
- 70 g zmäknutého masla
- 1 lyžica kakaa
- Maslo a strúhaná čokoláda na vymastenie foriem
- Čerstvé maliny a vanilková zmrzlina na servírovanie
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 190 °C. Dve keramické zapekacie misky dôkladne potrite maslom a následne ich vysypte jemne nastrúhanou čokoládou. Tento krok zabezpečí, že suflé sa krásne oddelí od formy a zároveň získa ešte intenzívnejšiu čokoládovú chuť. Formy odložte do chladničky.
2. Krok
Do misky nad parný kúpeľ vložte nalámanú horkú čokoládu spolu s maslom. Pomaly zahrievajte a jemne miešajte, kým sa obe ingrediencie nespoja do hladkej, lesklej hmoty. Keď je zmes hotová, odstavte ju a nechajte mierne vychladnúť.
3. Krok
V samostatnej miske vyšľahajte vajcia s vanilkovým cukrom, až kým nevznikne svetlá, nadýchaná pena. Tento krok je dôležitý, pretože suflé bude vďaka nemu krásne nadýchané.
4. Krok
Do vyšľahanej vaječnej peny postupne preosejte hladkú múku a jemne ju vmiešajte. Následne pridajte vychladenú čokoládovú zmes a všetko dôkladne, ale opatrne premiešajte, aby si cesto zachovalo svoju vzdušnosť.
5. Krok
Hotové cesto rovnomerne rozdeľte do vychladených foriem a vložte do predhriatej rúry. Pečte presne 10 minút – suflé musí byť na povrchu jemne upečené, ale vnútri ešte tekuté.
6. Krok
Po upečení suflé vyberte z rúry, nechajte ich pár sekúnd odpočinúť a potom ich opatrne vyklopte na tanier. Posypte kakaom, pridajte čerstvé maliny a podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Tento dezert vás očarí svojou bohatou čokoládovou chuťou a kontrastom teplého suflé s chladnou zmrzlinou. Užite si túto sladkú chvíľku a doprajte si skutočný gastronomický zážitok priamo z vašej kuchyne!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní