- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Mačacie jazýčky s espresso krémom
Mačacie jazýčky s espresso krémom
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 3 žĺtky
- 2 bielky
- 20 g práškového cukru
- 50 g krupicového cukru
- 60 g hladkej múky
- práškový cukor na posypanie
- Krém:
- 200 g bielej čokolády
- 1 lyžička rozpustnej kávy
- 3 lyžice silného pressa
- 2 lyžičky whisky
- 2 lyžice práškového cukru
- 3 listy želatíny
- 500 ml smotany na šľahanie
- kávové zrna na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 160°C,
2. Krok
Vaječné žĺtka si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.Zvlášť vyšľaháme vaječné bielka potom pridáme krupicový cukor a šľaháme do tuhého snehu.Premiešame bielka so žĺtkami a poprášme múkou a jemne zamiešame.
3. Krok
Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a na papier na pečenie striekame 4 cm dlhé pásy.Pečieme v rúre s mierne otvorenými dvierkami 8- 10 minút.Vyberieme z rúry a pomocou noža uvoľníme z papiera a necháme vychladnúť.Posypeme práškovým cukrom..
4. Krok
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky dáme do mixéra a rozmixujeme, poom pridáme k čokoláde rozpustnú kávu , presso whisky a cukor.želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme k hmote.Dáme do chladničky na pár minút.
5. Krok
Vyšľaháme šľahačku a prešľaháme z pripravenou hmotou.Naplníme krémom cukrárske vrecko a zdobíme jazýčky.Každý jazýček dozdobíme kávovým zrnom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2229 videní