- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Mačacie oči, banánová roláda
Mačacie oči, banánová roláda

- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- ´Piškóta :
- 8 vajec
- štipka soli
- 8 lyžíc práškového cukru
- 8 lyžíc mletých vlašských orechov
- 1 lyžica hladkej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- Krém :
- 600 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 120 g cukru
- 125 g masla
- 40 g práškovej šľahačky
- Okrem toho :
- 6 banánov
- 1 citrón
- 50 - 100 g bielej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Príprava: Veľký plech s rozmermi 35 x 40 cm vystelieme papierom na pečenie. Rúru zapneme na 200°C. Oddeľte bielka od žĺtkov. Do bielkov pridáme štipku soli, šľaháme mixérom, kým nie sú na dotyk pevné, postupne pridávame cukor a dobre šľaháme, asi 10 minút.
2. Krok
Znížte rýchlosť na najnižšiu, pridajte žĺtky a ešte trochu prešľahajte. Potom vareškou jemne vmiešajte vlašské orechy, ktoré ste zmiešali s preosiatou múkou a práškom do pečiva. Zmes vylejeme na panvicu a pečieme 10 až 15 minút, mala by pekne zhnednúť.
3. Krok
Upečenú piškótu zrolujeme vo vlhkej utierke pokrytej papierom na pečenie, necháme vychladnúť. Keď vychladne, stiahneme papier na pečenie.
4. Krok
Počas tejto doby pripravte náplň. 400 ml mlieka prevaríme s cukrom na strednej teplote, v 200 ml mlieka rozmiešame 2 pudingy. Keď mlieko vrie, pridáme vyšľahané pudingy a pár minút varíme, kým nezhustne, pričom stále miešame, aby neprihoreli.
5. Krok
Odstráňte z tepla, prikryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Keď zmes úplne vychladne, pridáme vyšľahané maslo izbovej teploty, premiešame, pridáme vrecko práškovej šľahačky a všetko dobre vyšľaháme, potrvá to pár minút, mala by vám vzniknúť hustá penová zmes. Pár lyžíc si odložte bokom, zvyšok rozložte na celú piškótu. Po dlhších koncoch z oboch strán rozložte ošúpané banány, ktoré ste predtým namočili do citrónovej šťavy (aby nestmavli a posypte strúhanou bielou čokoládou). Z každej strany do stredu zrolujte ..
6. Krok
Roládu otočíme spojom smerom nadol, povrch potrieme zvyšným krémom a ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou. Potom ju necháme dobre vychladiť na niekoľko hodín , najlpšie cez noc..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22 videní