Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Machové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lesny mach s jahodymi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Zelená piškóta :
  • 120 g baby špenátu
  • 150 g rastlinného oleja
  • 260 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • Na náplň :
  • 600 g jahôd
  • 100 g krupicového cukru
  • 10 g želatíny
  • 4 lyžice vody
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g kyslej smotany
  • Na dokončenie :
  • jahodový džem
  • 300 g jahôd
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 160 °C. Hranatú formu s rozmermi 20 x 25 cm vyložte papierom na pečenie. Možno použiť aj nastaviteľný hranatý ráfik, postavený na rovnom nepriľnavom plechu (alebo plechu vyloženom papierom na pečenie).

2. Krok

Na cesto zmixujte lístky špenátu s olejom v stolnom mixéri na pyré. V mise premiešajte múku s kypriacim práškom.

3. Krok

Žĺtky rozšľahajte v miske. Bielky dajte do čistej misy a začnite šľahať na nízkych otáčkach. Akonáhle bielky trochu zhustnú, zvýšte rýchlosť a postupne po lyžiciach pridávajte cukor. Vždy počkajte, kým je predchádzajúca dávka zašľahaná. Do hotového snehu potom vlejte žĺtky a zľahka zapracujte stierkou. Potom pridajte špenátové pyré a zašľahajte, aby sa všetko spojilo. Nakoniec jemne vmiešajte múku s kypriacim práškom. Pridajte citrónovú šťavu, ktorá počas pečenia zaistí pekne zelenú farbu cesta. Cesto vlejte do pripravenej formy, uhlaďte povrch a vložte do rúry. Pečte cca 35 minút, alebo pokiaľ špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde von suchá.

4. Krok

Upečený korpus nechajte úplne vychladnúť. Potom vyberte z formy, zlúpnite papier na pečenie a odrežte vrchnú časť korpusu, aby bol úplne rovný. Odrezanú časť uchovajte, časť využite na ozdobenie (zvyšok môžete uložiť do mrazničky a zužitkovať napr. do pohárov). Vráťte korpus do formy či nastaviteľného ráfika a potrite ho džemom.

5. Krok

Pripravte náplň. Jahody rozmixujte s cukrom na pyré. Do misky vlejte vodu a želatínu nasypte rovnomerne na hladinu. Nechajte cca 10 minút napučať, želatína vodu nasiakne. Smotanu vyšľahajte do mäkkých špičiek. Kyslú smotanu zmiešajte s jahodovým pyré a po častiach stierkou zapracujte ušľahanú smotanu. Napučanú želatínu dajte na pár sekúnd rozpustiť do mikrovlnnej rúry alebo nechajte za tepla šetrne rozpustiť v rajnici – pozor, želatína sa nesmie variť. K rozpustenej želatíne primiešajte asi 3 lyžice jahodovej náplne a dobre premiešajte. Potom zmes so želatínou pridajte k zvyšku náplne a dobre premiešajte. Nalejte na korpus a urovnajte. Uložte do chladničky a nechajte niekoľko hodín (alebo najlepšie cez noc) stuhnúť.

6. Krok

Pred podávaním vyberte z formy, nakrájajte na rezy, ozdobte omrvinky z odloženého korpusu a čerstvými jahodami. Uchovávajte v chladničke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

21 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.