- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kysnuté
- Maďarské langoše s cesnakovým krémom a syrom
Maďarské langoše s cesnakovým krémom a syrom
- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 1 kocka droždia
- 2 lyžičky soli
- 250 ml vlažnej vody
- 100 ml vlažného mlieka
- 2 lyžičky cukru
- olej na vysmážanie
- Cesnakový krém:
- 200 g kyslej smotany
- 200 ml smotany na šľahanie
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté korenie podľa chuti
- 200 g strúhaného syra
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si zmiešame kyslú smotanu so šľahačkovou, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.Ochutíme soľou a korením.Takto necháme v chladničke postáť..
2. Krok
Zahrejeme si vodu s mliekom..V malej miske rozdrvíme droždie, prilejeme vlažné mlieko s vodou , pridáme cukor a premiešame..Počkáme kým nám kvasnice nenaskočia.
3. Krok
Do väčšej misky dáme preosiatu múku, prilejeme kvások, 2 lyžičky soli a vypracujeme cesto..malo by byť hladké a nelepivé..Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť..do hodiny..
4. Krok
V hlbokej panvici rozohrejeme olej..Cesto si dáme na pomúčenú dostu a pohárikom z neho odkrajujeme rovnaké kúsky postupne a vyťahujeme ich rukami do kruhu..Vkladáme do horúceho oleja a vysmážame z oboch strán do zlatista. Hotové odkladáme na papierovú utierku aby sme ich zbavili prebytočného oleja..Ešte teplé potrieme cesnakovou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11149 videní