Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Maďarské plnené papriky s paradajkovou omáčkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Maďarské plnené papriky s paradajkovou omáčkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Maďarské plnené papriky s paradajkovou omáčkou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Plnené papriky sú klasikou, ktorú si obľúbia malí aj veľkí. Maďarský spôsob prípravy sa vyznačuje bohatou paradajkovou omáčkou a výraznou chuťou. Ak chcete, aby na stole nechýbalo pridanie, uvarte radšej väčší hrniec – vždy sa rýchlo zjedia.

reklama:

Suroviny

  • Na plnku:
  • 6 až 8 zelených paprík s tenkými stenami
  • 500 g mletého bravčového pleca
  • 1/2 hrnčeka guľatozrnnej ryže guľatej Mánya
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Na omáčku:
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 700 g paradajkovej passaty
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 bobkový list
  • 4 guľky čierneho korenia
  • 2 guľky nového korenia
  • kúsok zeleru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

ryžu guľatu Mánya prepláchnite a nechajte namočenú asi pol hodiny vo vlažnej vode. Cibuľu opečte na masti do sklovita a nechajte mierne vychladnúť. Papriky umyte, odrežte vrchnú časť a zbavte ich semienok i bielych žiliek.

2. Krok

Do misy vložte mleté mäso, pridajte vajce, ryžu guľatu Mánya a opečenú cibuľu. Dochutíte soľou a korením a dobre premiešajte. Papriky naplňte tak, aby hore ostalo trochu miesta. Zvyšné mäso vytvarujte do guľôčok veľkých približne ako dlaň.

3. Krok

V hrnci rozpustite masť, prisypte múku a urobte svetlú zápražku. Krátko v nej opečte paradajkový pretlak, zalejte pol litrom vody a rozmiešajte. Následne pridajte passatu, cukor, soľ, bobkový list, celé korenie a zeler.

4. Krok

Do omáčky vložte papriky aj guľky a varte na miernom ohni približne 50 minút. Ak omáčka príliš zhustne, prilejte trochu vody. Pred podávaním vyberte zeler a koreniny.

reklama:

Najlepšie chutia s varenými zemiakmi alebo s čerstvým chlebom, ktorý krásne nasaje hustú omáčku.

Vyberajte si bledé, tenkostenné papriky – sú ideálne na plnenie. Ak máte radi pikantné jedlá, pokojne použite aj štipľavejšie odrody.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.