- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- guláš
- Maďarský guláš
Maďarský guláš
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 1:15 hod
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 cibule
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- soľ
- majoránka
- 1 malý pohár leča, alebo čerstvá paprika a rajčina
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice hladkej múky
- olej na základ
Postup prípravy
1. Krok
Hovädzie mäso si nakrájame na kocky.Na jemno nakrájanú cibuľku orestujeme do sklovita na rozpálenom tuku.pridáme mäso na kocky a necháme zatiahnuť.pridáme pretlak, a mletú červenú papriku.3 minútky podusíme a potom podlejeme vodou..osolíme a okoreníme.Dusíme do mäkka.Pridáme potom lečo a zahustíme múkou rozrobenou v troche vody.
2. Krok
Nakoniec pridáme majoránku a pretlačený cesnak.Dochutíme podľa vlastnej chuti.kto má rád pikantné môže pridať feferónky alebo chili papričku.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
49 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
102804 videní