- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Maďarský kurací paprikáš
Maďarský kurací paprikáš
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 kuracie prsíčko
- 1 červená paprika
- 1 paradajka
- 1 cibuľa
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica kyslej smotany
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžica oleja
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. V hrnci so hrubým dnom zohrejte rastlinný olej. Pridajte sladkú červenú mletú papriku a potom vložte cibuľu . Smažte 3-4 minúty, kým nebude cibuľa priehľadná.
2. Krok
Kuracie prsíčka nakrájané na veľké kocky. pridáme ich do hrnca k cibuli a spolu restujeme 6 - 7 minút , kým sa mäso pekne nezatiahne a nesfarbí .. Podľa chuti osolíme a okoreníme.. Teraz pridáme lyžicu hladkej múky a spolu s mäsom ju zapražíme. Pridáme kyslú smotanu. Mäso zalejeme vodou alebo mäsovým vývarom. Vývar by mal mäso úplne zakryť. Spolu varíme kým všetko spolu neprevrie cca 7 - 8 minút...
3. Krok
Potom pridáme papriku a paradajky nakrájané na malé kúsky.. Pridáme do hrnca a spolu varíme prikryté na malom plameni ešte 10 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
751 videní