- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Maďarský tvarohový koláč
 
Maďarský tvarohový koláč
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 60min
 - Hotové Za: 0min
 
Suroviny
- Mrvenička :
 - 240 g hladkej múky
 - 100 g masla
 - 1 prášok do pečiva
 - 120 g cukru
 - Plnka :
 - 500 g tvarohu
 - 3 vajcia
 - 80 g cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - Poleva:
 - 4 - 5 lyžíc kyslej smotany
 - 0,5 plechovky kondenzovaného mlieka
 - 50 ml smotany na varenie
 - 50 g tmavej čokolády
 
Postup prípravy
1. Krok
Začneme prípravou cesta: do misy nasypeme preosiatu múku, pridáme maslo nakrájané na kúsky. Rozdrvte rukami na omrvinky. Pridajte pol pohára cukru, prášok do pečiva a znova pretrite rukami.
2. Krok
Do misky kuchynského robota vložte tvaroh ,cukor, vanilkový cukor a vajcia. Všetky ingrediencie vyšľaháme do hladka. Formu vyložte pergamenom. Múčnu zmes rozdelíme na 3 časti, tvarohovú hmotu na 2. Jednu časť múčnej strúhanky nasypeme na dno a uhladíme. Na vrch nalejeme polovicu tvarohovej zmesi.
3. Krok
Na vrch uložíme opäť druhú časť múčnej strúhanky a zalejeme druhou časťou tvarohovej hmoty. Tvarohovú zmes prikryjeme zvyšnou múčnou zmesou. Rúru predhrejeme na 180°C a cheesecake pečieme 1 hodinu.
4. Krok
Pripravte si polevu: v miske dôkladne premiešajte kyslú smotanu a kondenzované mlieko. Smotanu zohrejeme, ale nevaríme, vložíme do nej kúsky čokolády. Po minúte vymiešame do hladka.
5. Krok
Horúci tvarohový koláč vyberte z rúry a ihneď nalejte zmes kyslej smotany a kondenzovaného mlieka. Potom pomocou čajovej lyžičky náhodne rozotrieme čokoládovú zmes a pomocou drevenej špajle urobíme pruhy.
6. Krok
Tvarohový koláč úplne ochlaďte a až potom ho vyberte z formy a položte na tácku..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
408 videní