Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mäkké zemiakové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zemiakove pagace.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 60
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 600 g hladkej múky
  • 1 lyžica soli
  • 500 g uvarených pretlačených zemiakov
  • 2 vajcia
  • 70 ml mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 30 g masla
  • Na prekladanie:
  • 100 g uvarených pretlačených zemiakov
  • 100 g mäkkého masla
  • 1 vajce
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké sceďte ich , a nechajte potom pod pokrievkou ešte naparovať sa.. Potom ich pretlačíme , ale to by mali už byť vlažné nie horúce. Takto z nej odmeriame 500 gramov.

2. Krok

Do vlažného mlieka prisypeme cukor, premiešame, potom rozdrobíme droždie a zamiešame. Múku zmiešame so soľou, potom pridáme vajce, maslo a droždie, ako aj zemiaky. Rukou vymiesime rovnomerné cesto . V maslom vymastenej nádobe prikryté necháme na teplom mieste kysnúť do zdvojnásobenia.

3. Krok

Prekladanie : Maslo zmiešame so zemiakovou kašou. Cesto po vykysnutí vymiesime a potom na pomúčenej doske vyvaľkáme. Na to natrieme maslovo-zemiakovú zmes, potom ju preložíme zhora do tretiny a potom preložíme spodnou tretinou. Takto získané podlhovasté cesto otočíme doľava o 90° a opäť rozvaľkáme. Skladanie sa opakuje ešte dvakrát.

4. Krok

Po poslednom preložení cesto rozvaľkáme asi na hrúbku prsta. Vykrajujeme kolieska stredne veľkým vykrajovátkom, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

5. Krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C 15 minút: vrch by mal byť pekný zlatistý ..Pagáčiky sú chutné teplé ale aj studené, skladujte ich dlho v miske prikrytej utierkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

128 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.