- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palma
- Maková bábovka s čerešňami poliata čokoládou
Maková bábovka s čerešňami poliata čokoládou
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:15 hod
Inzercia
Suroviny
- 250 g kryštálového cukru
- 5 vajec
- 250 g polohrubej múky
- ½ bal. prášku do pečiva
- 4 PL mletého maku
- 125 ml Palma Makového oleja
- 140 ml mlieka
- štipka soli
- 100 g čerešní (môžu byť aj mrazené)
- tuk a múka na vymazanie formy
- 100 g čokolády
- 50 g Cery
Postup prípravy
1. Krok
V mise zmiešame sypké suroviny – múku s makom a práškom do pečiva.
2. Krok
V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.
3. Krok
Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy na bábovku a rovnomerne naň poukladáme čerešne.
4. Krok
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 50 – 60 minút.
5. Krok
Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy a prelejeme čokoládou roztopenou s Cerou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
856 videní