Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Maková panenka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makova panenka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 200 g mletého maku
  • 100 g mletých mandlí
  • 180 g práškového cukru
  • 8 bielkov
  • 4 žĺtky
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 50 ml šťavy z citróna
  • kôra z jedného citróna
  • 40 g zemiakového škrobu
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla izbovej teploty
  • Ďalej potrebujete:
  • 4 lyžice nasekaných mandlí
  • brusnice čerstvé na ozdobenie
  • 50 ml amaretta na impregnáciu
  • 200 g mrazených brusníc
  • 100 ml vody
  • 80 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si vyhrejeme na 175°C.. Do misky si dáme bielka a vyšľaháme ich so štipkou soli do tuhej peny.Potom pridáme lyžicu cukru a uč´šľaháme do tuhého snehu.Potom primiešame žĺtka jedno po druhom a za každým poriadne premiešame.

2. Krok

V miske si zmiešame mak s mandľami a potom vmiešame do vaječnej hmoty.Miešame len zľahka vareškou alebo stierkou..Cesto potom vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme asi 25 minút..potom vyberieme z rúry a necháme plne vychladnúť.

3. Krok

Dáme si variť na sporák na mierny oheň brusnice mrazené s vodou a s cukrom..Varíme do hustnutia, alebo môžete ak máte použiť aj brusnicový džem.

4. Krok

Krém si pripravíme tak že do hrnca si dáme polovicu mlieka..V ostatnom mlieku vymiešame žĺtka, s cukrom, a zemiakovým škrobom..Keď sa mlieko začne variť zavaríme doň vymiešanú žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém..Do krému vmiešame aj citrónovú šťavu a kôru.P uvarení necháme pod fóliou vychladnúť..

5. Krok

Vyšľaháme si maslo izbovej teploty a po lyžiciach k nemu zašľaháme vychladnutý puding.

6. Krok

Vychladnutý makový plát si rozkrojíme na dve časti.Pokvapkáme obe piškóty amaretom..Jednu časť spodnú potrieme pripraveným džemom, a naň rozotrieme polovicu krému.Na krém preložíme druhý makový plát, a ten potrieme druhou polovicou krému..Nasekané mandle si trochu opražíme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť a posypeme nimi povrch zákusku.Zákusok môžete teraz rozdeliť n porcie , a do stredu každej porcie zatlačte čerstvú brusnicu..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

13 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17779 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.