Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Maková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Maková torta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 130 g mletého maku
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g masla
  • Krém:
  • 750 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • Na zdobenie mak
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov.Vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridajte jeden žĺtok, pričom pokračujete v šľahaní. Takto vmiešajte všetky žĺtky. Nakoniec pridajte roztopené maslo. Zmes bude jednotná, lesklá a vzdušná.

2. Krok

V samostatnej hlbokej miske zmiešajte múku, pridajte mletý mak.Nalejte kvapalnú zmes do múky a jemne ju premiešajte silikónovou špachtľou, zhora nadol. Cesto sa ukáže byť riedke, ale homogénne a vzdušné.

3. Krok

Formu trochu potrite rastlinným olejom. Použila som 25 cm oddeliteľnú formu, nalejte cesto a vložte do predhriatej rúry..

4. Krok

Pečte korpus na 180-200 °C asi 35-40 minút. Prepečenosť skontrólujte suchým špáradlom. Upečený korpus nechajte mierne vychladnúť vo forme.Potom vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť.

5. Krok

Zatiaľ čo sa náš koláč ochladzuje, môžete pripraviť krém.Do hrnca nalejte mlieko, pridajte žĺtky, cukor, vanilkový cukor. Zmes miešajte metličkou a položte na oheň.Zmes sa mieša pri stálej teplote.Keď sa krém zahustí stiahnite z tepla a nechajte 5 minút vychladnúť.Pridajte zmäknuté maslo do krému a dobre premiešajte šľahačom.Krém bude hladký, hustý a lesklý.

6. Krok

Prerežte korpus na tri časti. Do oddeliteľnej formy dajte jeden diel z korpusu a dobre ho namažte teplým krémom, potom zakryte druhou časťou korpusu a opäť natrite krémom. priložte posledný diel korpusu a natrite aj vrchnú časť krémom.

7. Krok

Formu zakryte potravinárskou fóliou a vložte ho do chladničky na noc, aby piškóta dôkladne nasiakla pudingom.. Potom opatrne odstráňte okraje formy. Presuňte tortu na tácku. Ozdobte koláč podľa fantázie,. Obsypte okraje makom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

19 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

35596 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.