Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Maková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Maková torta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 130 g mletého maku
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g masla
  • Krém:
  • 750 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • Na zdobenie mak
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov.Vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridajte jeden žĺtok, pričom pokračujete v šľahaní. Takto vmiešajte všetky žĺtky. Nakoniec pridajte roztopené maslo. Zmes bude jednotná, lesklá a vzdušná.

2. Krok

V samostatnej hlbokej miske zmiešajte múku, pridajte mletý mak.Nalejte kvapalnú zmes do múky a jemne ju premiešajte silikónovou špachtľou, zhora nadol. Cesto sa ukáže byť riedke, ale homogénne a vzdušné.

3. Krok

Formu trochu potrite rastlinným olejom. Použila som 25 cm oddeliteľnú formu, nalejte cesto a vložte do predhriatej rúry..

4. Krok

Pečte korpus na 180-200 °C asi 35-40 minút. Prepečenosť skontrólujte suchým špáradlom. Upečený korpus nechajte mierne vychladnúť vo forme.Potom vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť.

5. Krok

Zatiaľ čo sa náš koláč ochladzuje, môžete pripraviť krém.Do hrnca nalejte mlieko, pridajte žĺtky, cukor, vanilkový cukor. Zmes miešajte metličkou a položte na oheň.Zmes sa mieša pri stálej teplote.Keď sa krém zahustí stiahnite z tepla a nechajte 5 minút vychladnúť.Pridajte zmäknuté maslo do krému a dobre premiešajte šľahačom.Krém bude hladký, hustý a lesklý.

6. Krok

Prerežte korpus na tri časti. Do oddeliteľnej formy dajte jeden diel z korpusu a dobre ho namažte teplým krémom, potom zakryte druhou časťou korpusu a opäť natrite krémom. priložte posledný diel korpusu a natrite aj vrchnú časť krémom.

7. Krok

Formu zakryte potravinárskou fóliou a vložte ho do chladničky na noc, aby piškóta dôkladne nasiakla pudingom.. Potom opatrne odstráňte okraje formy. Presuňte tortu na tácku. Ozdobte koláč podľa fantázie,. Obsypte okraje makom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

18 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34892 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.