Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makové kolečka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
1453310_232099393625517_1258755937_n
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min

reklama:

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 125g cukr moučka
  • 120g mletého máku
  • 250g másla nebo hery
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořicového cukru
  • 1 vejce
  • na slepování:
  • marmeláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ze všech surovin vypracujeme těsto.Pokud se těsto bude moc lepit přisypeme mouku aby jsme vypracovali pěkné nelepivé těsto.

2. Krok

Těsto uložíme do ledničky na 1-2 hodiny.

3. Krok

Ztuhlé těsto vyválíme na tlouštku cca 3mm/těsto podsypaváme moukou/ a vykrajujeme formičkou kolečka,které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem.

4. Krok

Pečeme v předehřaté troubě na 180 asi 8-10 minut.Upečené slepujeme marmeládou.

5. Krok

Můžeme posypat moučkovým cukrem.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13358 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.