- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Makové slimákové buchtičky
Makové slimákové buchtičky
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:55 hod
Suroviny
- 1 sušené droždie
- 60 ml mlieka
- 170 g masla
- 50 g cukru
- 2 žĺtky
- 1 lyžička octu
- 1 vanilkový cukor
- 80 g kyslej smotany
- 420 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
- plnka:
- 100 g mletého maku
- 150 g cukru
- 2 lyžice masla
Postup prípravy
1. Krok
príprava cesta: cesta: Dajte do misky droždie a zalejte teplým mliekom (nie teplejším ako 45 stupňov!). Premiešame .
2. Krok
Maslo vyšľaháme s cukrom do krémova. Pridávame po jednom žĺtky, po každom dobre zašľaháme.
3. Krok
Z stáleho šľahania pridajte ocot a vanilkový cukor, po troškách pridajte kyslú smotanu a potom droždie . Postupne pridávame múku a soľ a vypracujeme jemné, nelepivé cesto. Múky môžete potrebovať trochu viac alebo trochu menej, takže dávajte pozor na konzistenciu.
4. Krok
Cesto dáme do misy vymastenej rastlinným olejom, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na teplom miesto kysnúť asi na hodinu. Počas tejto doby by malo cesto zväčšiť objem o 1,5-2 krát.
5. Krok
Mletý mak zmiešame s cukrom..
6. Krok
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik so stranami asi 25 * 45 cm. Potrieme zmäknutým maslom a posypeme makovo-cukrovou zmesou.
7. Krok
Začínajúc na širokej strane, stočte do rolády. Nakrájajte na 12 rovnakých častí a vložte do vymastených foriem na muffiny.
8. Krok
Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte ešte podkysnúť 20 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme na zlatista asi 25 minút.
9. Krok
Podávame teplé.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
340 videní