Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Makové slimákové buchtičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makove slimakove buchticky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:55 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 sušené droždie
  • 60 ml mlieka
  • 170 g masla
  • 50 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička octu
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g kyslej smotany
  • 420 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • plnka:
  • 100 g mletého maku
  • 150 g cukru
  • 2 lyžice masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

príprava cesta: cesta: Dajte do misky droždie a zalejte teplým mliekom (nie teplejším ako 45 stupňov!). Premiešame .

2. Krok

Maslo vyšľaháme s cukrom do krémova. Pridávame po jednom žĺtky, po každom dobre zašľaháme.

3. Krok

Z stáleho šľahania pridajte ocot a vanilkový cukor, po troškách pridajte kyslú smotanu a potom droždie . Postupne pridávame múku a soľ a vypracujeme jemné, nelepivé cesto. Múky môžete potrebovať trochu viac alebo trochu menej, takže dávajte pozor na konzistenciu.

4. Krok

Cesto dáme do misy vymastenej rastlinným olejom, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na teplom miesto kysnúť asi na hodinu. Počas tejto doby by malo cesto zväčšiť objem o 1,5-2 krát.

5. Krok

Mletý mak zmiešame s cukrom..

6. Krok

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik so stranami asi 25 * 45 cm. Potrieme zmäknutým maslom a posypeme makovo-cukrovou zmesou.

7. Krok

Začínajúc na širokej strane, stočte do rolády. Nakrájajte na 12 rovnakých častí a vložte do vymastených foriem na muffiny.

8. Krok

Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte ešte podkysnúť 20 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme na zlatista asi 25 minút.

9. Krok

Podávame teplé.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

362 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.