Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makové slimáky

Náročnosť:
reklama:
Makove slimaky.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
baketotheroots.de
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:15 hod
Dsc081101 1024x685 1.jpg
baketotheroots.de

Dsc080911 1024x685 1.jpg
baketotheroots.de
Dsc081101 1024x685 1.jpg
baketotheroots.de

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 21 g čerstvého droždia (1/2 kocky)
  • 250 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 60 g masla
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok a voda na potretie
  • Maková plnka:
  • 200 g mletého maku
  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g cukru
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • 1 lyžica medu
  • 1 bielok
  • Poleva:
  • 100 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 - 3 lyžice mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme makovou plnkou.Prevaríme si asi 2 dcl vody a pridáme do nej mletý mak..Necháme asi 30 minút nech sa mak napučí potom ho dáme do jemného sitka nech odtečie prebytočná voda.

2. Krok

Do väčšej misky si preosejeme múku..Do stredu misy urobíme jamku a tam rozmrvíme droždie..Prilejeme teplé mlieko a pridáme cukor..Prstom trochu premiešame a necháme droždie napeniť.

3. Krok

Potom pridáme rozpustené maslo, štipku soli vajce a vymiesime hladké cesto..To necháme prikryté na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť.

4. Krok

Dorobíme plnku..Scedený mak premiešame s mletými mandľami, pridáme cukor a rozpustené maslo spolu s medom..Zvlášť si vyšľaháme bielká do pevnej peny a vmiešame do makovej plnky..Ak je plnka veľmi suchá pridáme trochu mlieka..

5. Krok

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do obdĺžnika .Celý povrch pokryjeme makovou plnkou a zvinieme do závinu.

6. Krok

Zo závinu krájame plátky asi 4 cm hrubé a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.Môžete ich ukladať na ležato, alebo plátok postavte a drevenou rúčkou v strede plátku pritlačte..Slimáky uložené na plechu ešte prikryte utierkou a nechajte ešte 10 minút podkysnúť.

7. Krok

pred pečením ich potrite vyšľahaným žĺtkov v troche vody..Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút.Po upečení necháme na plechu vychladnúť.

8. Krok

Ak chcete slimáky preliať cukrovou polevou musíte prelievať ešte horúce ..Polevu si pripravíme vymiešaním cukru s mliekom..Použite aj vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2200 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.