- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sladké
- Makové šúľance s lekvárom
Makové šúľance s lekvárom

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 900 g zemiakov
- 160 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 1 maličká lyžička soli
- slivkový lekvár
- Na opečenú strúhanku :
- 100 g strúhanky
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica vody
- Na posypanie :
- 2 šálky mletého maku
- 1 šálka práškého cukru
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu makových rezancov zemiaky v šupe uvaríme. Potom ich necháme vychladnúť , a nastrúhame na jemnom strúhadle. pridáme múku, soľ a vajce. Ak sa vám zdá cesto trochu lepkavé, pridajte viac múky.
2. Krok
Premiesime, rozdelíme na sedem častí, vyvaľkáme do valčekov a tie potom nakrájame na pásiky široké ako prsty.
3. Krok
Vo veľkom hrnci prevaríme vodu, do vriacej pridáme vyšúľané šúľance a varíme, kým nevyplávajú na povrch.
4. Krok
Na panvici opražíme na oleji strúhanku do zlatista, potom pridáme uvarené rezance a premiešame.
5. Krok
Rezance poukladáme na tanier, posypeme makovým alebo orechovým práškovým cukrom a bohato pokvapkáme rozpusteným maslom. Podávame so slivkovým lekvárom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní