Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Makovník podľa tety

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovnik web.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
Hrncek.png
reklama:

Suroviny

  • 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček mletého maku
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
  • 2 - 3 vajcia
  • 1 - 2 lyžice rumu
  • kôra a šťava z citróna
  • mletá škorica
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech vyložíme s papierom na pečenie a vyhrejeme rúru na 170°C . Do misky preosejeme múku s kypriacim práškom , pridáme cukor , mak, mlieko, vajcia , rum ,rozpustené maslo , nastrúhanú kôru z citróna , vytlačenú šťavu , a škoricu. Všetko dobre premiešame a cesto rozotrieme na plech.. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Vychladnutý koláč pocukrujeme a nakrájame na porcie.

reklama:
Makovnik web virtualne pozadie do sluzby zoom.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

357 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.