Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makovo citrónová torta s tvarohovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
2535576086.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod

2535576086 1.jpg2535576089.jpg2535576092.jpg2535576093.jpg2535576094.jpg2535576095.jpg2535576096.jpg

reklama:

Suroviny

  • Bledá piškóta:
  • 3 vajcia
  • 90 g práškového cukru
  • 90 g polohrubej múky
  • Maková piškóta:
  • 40 g práškového cukru
  • 40 g maku mletého
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 2 bielky
  • 10 g oleja
  • 10 g polohrubej múky
  • Krém:
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 140 ml citrónovej šťavy alebo sirupu
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 200 g tvarohu
  • Sirup :
  • 1/2 citrónu
  • 50 g cukru
  • 120 ml vody
  • Bielkový sneh:
  • 2 bielky
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme žĺtka s polovicou cukru určeného pre bledú piškótu a vyšľaháme hustú bledú penu..Potom z druhou polovicou cukru vymiešame bielka do snehu.

2. Krok

prepojíme žĺtkovú penu s bielkovým snehom, pridáme preosiatu múku a prepojíme už len vareškou..

3. Krok

Cesto vylejeme do menšej tortovej formy a pečieme pri 180°C 25 minút..Kontrólujeme špáradlom.

4. Krok

pripravíme si makovú piškótu..Mak zomelieme v mlynčeku na kávu.Zmiešame všetky prídsady určené pre makovú piškótu okrem dvoch bielok.Tie vyšľaháme zvlášť a nakoniec pridáme k makovému cestu.Do tortovej formy ktorú si vymažeme maslom a vysypeme múkou nalejeme makové cesto a pečieme cca 20 minút pri 180 °C.

5. Krok

Sirup z citrónu si uvaríme tak že rozvaríme cukor s vodou a pridáme na plátky nakrájaný citrón aj s kôrou..

6. Krok

Citrónový krém pripravíme tak že nastrúhame kôru z jedného citróna a z ostatných vytlačíme šťavu..Vymiešame vajcia, s cukrom a pridáme šťavu aj s kôrou..Necháme na stole odpočívať za občasného premiešania , nech sa nám uvoľní citrónová aróma.

7. Krok

Potom všetko precedíme cez sitko do hrnca ,pridáme kukuričný škrob a na ohni uvaríme krém..Krém prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť..

8. Krok

Dve lyžice z citrónového krému si po vychladnutí odložíme ostatný premiešame s tvarohom ..

9. Krok

Bledú piškótu si prerežeme na polovicu..jednu časť pokvapkáme citrónovým sirupom a natrieme citrónovo tvarohovým krémom.priložíme makový korpus,natrieme citrónovo tvarohovou plnkou a priložíme druhú bledú piškótu..Tú pretrieme dvomi odloženými lyžicami s citrónového krému bez tvarohu..nanň natrieme zvyšok tvarohovo citrónového krému.

10. Krok

Na záver si vyšľaháme 2 bielky s práškovým a vanilkovým cukrom do snehu a prekryjeme povrch torty..Rúru vypeckujeme na 220 °C len horný ohrev a tortu dáme na 3 minúty zapiecť..Efektne ukáže ak vidličkou po povrchu urobíte vlnky...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2651 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.