Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makovo čučoriedková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovo cucoriedkova torta.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.koolinar.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
Rp378676_large.jpg
www.koolinar.ru
Rp378677_large.jpg
www.koolinar.ru
Rp378678_large.jpg
www.koolinar.ru
Rp378679_large.jpg
www.koolinar.ru
Rp378681_large.jpg
www.koolinar.ru
Rp378682_large.jpg
www.koolinar.ru
Rp378683_large.jpg
www.koolinar.ru
Rp378684_large.jpg
reklama:

Suroviny

  • 200 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 7 vajec
  • 125 g mletých orechov (vlašské, lieskové, pistácie)
  • 250 g celého maku
  • Plnka:
  • 300 g čučoriedok
  • 100 g cukru
  • 30 g želatíny
  • 150 ml vody
  • na ozdobu:
  • celý mak
  • čučoriedky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vlašské orechy alebo lieskové osmažíme na suchej panvici, necháme ich ochladnúť a potom ich v blenderi zmixujeme na jemno..

2. Krok

orechy zmiešame s celým makom..

3. Krok

Maslo vyšľaháme s 1/4 práškového cukru do peny.Potom pridáme žĺtka jedno po druhom a nakoniec orechovo makovú zmes..

4. Krok

Zvlášť si vyšľaháme bielká so zvyšným cukrom, a tie potom zľahka vmiešame do cesta..

5. Krok

Cesto dáme do tortovej formy vyloženej s papierom na pečenie, a pečieme v predhriatej rúre na 170 °C cca 60 minút..Hotovú piškótu necháme úplne vo forme vychladnúť.

6. Krok

Želatína s čučoriedok.. Najskôr si namočíme želatínu do studenej vody..necháme ju napučať ..zatiaľ si čučoriedky zmixujeme podľa potreby ich potom scedíme cez sitko a šťavu rozvaríme..zahrejeme želatínu a a tenkým prúdom ju vmiešame do čučoriedkovej šťavy, ktorú si už odstavíme..Takto necháme úplne vychladnúť a potom ju nalejeme do formy na piškótu..

7. Krok

Formu vložíme do chladničky najlepšie na noc a necháme úplne zatuhnúť..na druhý deň odstránime tortu z formy, obsypeme boky torty celým makom, a vrch prizdobíme celými čerstvými čučoriekami..Nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6787 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.