- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Makovo čučoriedková torta
Makovo čučoriedková torta

- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod








Suroviny
- 200 g masla
- 250 g práškového cukru
- 7 vajec
- 125 g mletých orechov (vlašské, lieskové, pistácie)
- 250 g celého maku
- Plnka:
- 300 g čučoriedok
- 100 g cukru
- 30 g želatíny
- 150 ml vody
- na ozdobu:
- celý mak
- čučoriedky
Postup prípravy
1. Krok
Vlašské orechy alebo lieskové osmažíme na suchej panvici, necháme ich ochladnúť a potom ich v blenderi zmixujeme na jemno..
2. Krok
orechy zmiešame s celým makom..
3. Krok
Maslo vyšľaháme s 1/4 práškového cukru do peny.Potom pridáme žĺtka jedno po druhom a nakoniec orechovo makovú zmes..
4. Krok
Zvlášť si vyšľaháme bielká so zvyšným cukrom, a tie potom zľahka vmiešame do cesta..
5. Krok
Cesto dáme do tortovej formy vyloženej s papierom na pečenie, a pečieme v predhriatej rúre na 170 °C cca 60 minút..Hotovú piškótu necháme úplne vo forme vychladnúť.
6. Krok
Želatína s čučoriedok.. Najskôr si namočíme želatínu do studenej vody..necháme ju napučať ..zatiaľ si čučoriedky zmixujeme podľa potreby ich potom scedíme cez sitko a šťavu rozvaríme..zahrejeme želatínu a a tenkým prúdom ju vmiešame do čučoriedkovej šťavy, ktorú si už odstavíme..Takto necháme úplne vychladnúť a potom ju nalejeme do formy na piškótu..
7. Krok
Formu vložíme do chladničky najlepšie na noc a necháme úplne zatuhnúť..na druhý deň odstránime tortu z formy, obsypeme boky torty celým makom, a vrch prizdobíme celými čerstvými čučoriekami..Nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6844 videní