- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- čokolada
- Makovo višňová torta s čokoládovým krémom
Makovo višňová torta s čokoládovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka mletého modrého maku
- trištvrte šálky práškového cukru
- 1 šálka oleja
- 1 vajce
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- Višňová plnka:
- 1 pohár zaváraných višní
- 2 balenia červeného tortového želé
- čokoládový krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 1 balík parižskeho krému v prášku
Postup prípravy
1. Krok
Tortovú formu s priemerom 26 cm si vymastíme a vysypeme múkou.Višne scedíme necháme odkvapkať a šťavu z nich si odložíme.
2. Krok
Vajce si vyšľaháme s elektrickým šľahačom spolu so žĺtkami a s cukrom do peny.Potom pridáme olej , mak a preosiatu múku spolu s práškom do pečiva premiešame , nakoniec vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
3. Krok
Cesto dáme do formy a pečieme 20 - 25 minút pri 180 °C .Skontrólujeme špáradlom.Necháme úplne vychladnúť..
4. Krok
Pripravíme si višňové želé..Podľa návodu na obale doplníme višňovú šťavu vodou a rozvaríme..Podľa chuti môžete aj docukriť..Uvaríme želé a potom k nemu prisypeme višne a premiešame.
5. Krok
Nalejeme višňovú vrstvu na vychladnutý korpus a necháme zatuhnúť.
6. Krok
Na radu prišiel parížsky krém ktorý si vyšľaháme so šľahačkou .Potrieme ním vychaldnutú višňovú vrstvu a dáme do chladničky ešte aspoň na 1 hodinu..
7. Krok
Vrch môžete dozdobiť podľa vlastnej fantázie..Zrniečkami maku, višňami alebo nastrúhanou čokoládou alebo šľahačkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.9 / 5)
35 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
52003 videní