Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Makovo višňová torta s čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovo višňová torta
11
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
Makovo višňová torta 1.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9714.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9715.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9716.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9717.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9718.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9719.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9720.jpg Mohn kirschkuchen mit schokocreme_9721.jpg
reklama:

Suroviny

  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka mletého modrého maku
  • trištvrte šálky práškového cukru
  • 1 šálka oleja
  • 1 vajce
  • 3 žĺtky
  • 3 bielky
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • Višňová plnka:
  • 1 pohár zaváraných višní
  • 2 balenia červeného tortového želé
  • čokoládový krém:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 balík parižskeho krému v prášku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tortovú formu s priemerom 26 cm si vymastíme a vysypeme múkou.Višne scedíme necháme odkvapkať a šťavu z nich si odložíme.

2. Krok

Vajce si vyšľaháme s elektrickým šľahačom spolu so žĺtkami a s cukrom do peny.Potom pridáme olej , mak a preosiatu múku spolu s práškom do pečiva premiešame , nakoniec vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

Cesto dáme do formy a pečieme 20 - 25 minút pri 180 °C .Skontrólujeme špáradlom.Necháme úplne vychladnúť..

4. Krok

Pripravíme si višňové želé..Podľa návodu na obale doplníme višňovú šťavu vodou a rozvaríme..Podľa chuti môžete aj docukriť..Uvaríme želé a potom k nemu prisypeme višne a premiešame.

5. Krok

Nalejeme višňovú vrstvu na vychladnutý korpus a necháme zatuhnúť.

6. Krok

Na radu prišiel parížsky krém ktorý si vyšľaháme so šľahačkou .Potrieme ním vychaldnutú višňovú vrstvu a dáme do chladničky ešte aspoň na 1 hodinu..

7. Krok

Vrch môžete dozdobiť podľa vlastnej fantázie..Zrniečkami maku, višňami alebo nastrúhanou čokoládou alebo šľahačkou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

35 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

52430 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.