Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Makový koláč s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovy kolac s cokoladou.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 1,2 dcl oleja
  • 2 dcl mlieka
  • šťava z 1 citróna
  • 150 g mletého maku
  • 220 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 10 g kakaa
  • 180 g mliečnej čokolády
  • 90 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z vajec oddelíme žĺtka a bielka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme 120 g cukru a elektrickým šľahačom ich vymiešame do peny.

2. Krok

Pridáme 2 dl mlieka, 1,2 dl oleja a šťavu z jedného citróna. Znova premiešajte, tentoraz by mala byť rýchlosť nižšia.

3. Krok

Do inej misky odvážime suché ingrediencie: 150 g maku, 220 g polohrubej múky, prášok do pečiva a 10 g kakaa. Všetko premiešajte lyžičkou.

4. Krok

K žĺtkovej zmesi postupne pridávame zmes suchých surovín. Teraz do zmesi s makovým koláčom postupne pridávame sneh. Miešajte kuchynskou stierkou.

5. Krok

Cesto nalejeme na plech 22 x 37, ktorú sme predtým vymastili olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 30 minút. Potom špáradlom skontrolujeme, či je koláč upečený a ak treba, predĺžime čas pečenia na 5-10 minút.

6. Krok

Ku koncu pečenia si pripravíme čokoládovú polevu resp čokoládovú ganache. 180 g mliečnej čokolády nakrájame na malé kúsky. Zahrejeme 90ml smotany. Dôležité je, aby bolo smotany o polovicu menej ako čokolády. Smotanu zohrejeme takmer k bodu varu a ihneď ňou zalejeme nasekanú čokoládu.

7. Krok

Necháme dobrú minútu postáť, potom lyžicou jemne premiešame, aby sa čokoláda rozpustila a čokoládový toping sa začal pekne lesknúť.

8. Krok

Nalejeme na upečený koláč. Naklonením plechu bude čokoláda pekne stekať po celom povrchu , ale môžete si pomôcť aj lyžičkou.

9. Krok

Makovú koláč s čokoládou necháme chvíľu chladnúť pri izbovej teplote a potom dáme do chladničky dobre vychladiť a aby čokoládová poleva trochu stuhla. Potom náš koláč nakrájame na kúsky ľubovoľnej veľkosti .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

762 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.