- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Makový koláč s jablkami
Makový koláč s jablkami

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ingrediencie
- 200 g margarínu
- 400 g múky polohrubej
- 200 gramov kryštálového cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 3 žĺtky
- 3-4 lyžice kyslej smotany
Urobte krehké cesto.
Cesto a rozdelíme na 2 časti. Jednu časť upečieme dozlata pri 200 ° C. Druhú surovú, vložte do formy, potom naneste makovú a tvarohovú plnku a upečte.
Maková plnka
- 200 g maku
- 3 vajcia
- 100 g cukru,
- orechy sekané 50 g,
- med 3 lyžice ,
- maslo 5 g
Mak sparíme a zomelieme..Z bielok ušľaháme penu , pridáme k maku spolu s orechmi medom a rozpusteným maslom.
Tvarohová plnka
- 1/2 kg tvarohu
- 100 g margarínu
- 200 g kryštálového cukru
- 5 vajec
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Vymiešame margarín, cukor a žĺtky. Tvaroh pridajte do margarínu potom prisypte kukuričný škrob. Vyšľahajte si penu z vaječných bielkov, pridajte k tvarohu zľahka premiešajte. Naneste na mak a pečte pri 180’C cca 50 min.
Jablková plnka
- 1 kg jabĺk
- 100 gramov cukru
- 1 zlatý klas
- 2 dcl vody
Jablká nahrubo nastrúhame pridáme cukor a varíme do mäkka. Potom zahustíme zlatým klasom rozrobeným v dvoch deci vody.
Koláčik môžeme vrstviť..Prvá bude vrstva s makovou a tvarohovou plnkou. Potom nanesieme jablkovú plnku,a na vrch dáme vrchný plát..Ten môžeme poliať čokoládovou polevou.
Suroviny
Postup prípravy
1. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(2.8 / 5)
10 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
38603 videní