- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kolac
- Makový koláč s ovsenými vločkami a jablkami
Makový koláč s ovsenými vločkami a jablkami
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 0min
Tento koláč je ideálny pre tých, ktorí dbajú na zdravý životný štýl, ale určite si ho zamiluje aj každý, kto si rád dopraje niečo chutné a výživné. Vďaka pridanému jablku v ceste je koláč veľmi vláčny. A čokoládová poleva z kvalitnej čokolády a smotany je krásnym zavŕšením tohto sladkého pokrmu.
Suroviny
- Cesto:
- 6 vajec
- 6 lyžíc práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 300 g jemných ovsených vločiek alebo ovsená múka
- 1 prášok do pečiva
- 3 lyžice celého maku
- 1 stredne veľké jablko
- 150 ml kokosového oleja
- Poleva:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 150 g kvalitnej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
V širšej miske rozbijeme 6 vajec, pridáme práškový cukor a všetko dobre prešľaháme, kým nevznikne hladká zmes. Potom pridáme ovsené vločky, ktoré rozmixujeme ponorným mixérom, až kým nebudeme mať hustejšie a hladké cesto.
2. Krok
Do cesta následne pridáme roztopený kokosový olej, nastrúhané jablko, prášok do pečiva a mak. Ak by sa cesto zdalo príliš riedke, môžeme pridať trošku hladkej múky alebo viac ovsených vločiek, aby sme ho zahustili.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150-160 °C približne 30 minút, alebo až kým nezíska zlatistú farbu.
4. Krok
Kým sa koláč pečie, pripravíme si čokoládovú polevu. Smotanu na šľahanie zohrejeme a do teplej smotany roztopíme čokoládu. Miešame, kým nezískame hladkú, hustú čokoládovú ganache.
5. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnúť a na vychladnutý korpus nanesieme pripravenú čokoládovú polevu. Koláč môžeme ešte ozdobiť podľa vlastného vkusu.
Tento koláč s jablkami a makom je skvelý nielen na deň plný pohody, ale aj ako zdravšia alternatíva sladkého dezertu na oslavy či sviatky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9 videní