Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makový krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovy kremes.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 150 g maku
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 60 g cukru
  • 2 dcl mlieka
  • 7 bielkov
  • 2 vanilkové cukre
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Žĺtkový krém:
  • 1 liter mlieka
  • 250 g masla
  • 100 g zlatého klasu
  • 90 g cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 7 žĺtkov
  • Šľahačková vrstva :
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 50 g kvalitnej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech (38x25 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Otraste prebytočnú múku. ■ rúru vyhrejeme na 180°C

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme penu. Za stáleho šľahania pridajte cukor a v dvoch častiach vanilkový cukor. Šľaháme, kým sa cukor neroztopí. Medzi 2 prstami stlačte trochu snehu, dávajte pozor, aby ste necítili kryštáliky cukru. ■ Do misky prisypte mletý mak a kukuričný škrob. Premiešame a potom pridáme prášok do pečiva. Zmes postupne pridávame k bielkom. Jemne (!) premiešajte stierkou. ■ Nalejte cesto na plech. Pečieme cca. 20 minút.

3. Krok

Upečenú piškótu ochlaďte 10 minút na plechu. Potom ho rovnomerne zalejte mliekom izbovej teploty. Piškótu ochlaďte na izbovú teplotu

4. Krok

ŽLTÝ KRÉM. Vaječné žĺtky a cukor šľaháme, kým sa cukor neroztopí. Pridáme zlatý klas a prešľaháme. Nakoniec vmiešame 10 lyžíc mlieka. ■ Zvyšné mlieko dáme do hrnca a privedieme do varu. ■ Vriace mlieko odstavte. Za stáleho miešania metličkou vmiešame žĺtkovú zmes. Hrniec opäť postavíme na plameň a za stáleho miešania privedieme obsah do varu. Varte ďalšie 1-2 minúty za stáleho miešania. Kým krém nezhustne .. ■ Krém odstavte a ochlaďte na izbovú teplotu. Niekoľkokrát ho premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka. Alebo ho zakryte priehľadnou fóliou priamo na povrchu.

5. Krok

Keď krém takmer vychladne, vyšľaháme maslo izbovej teploty do peny. Pridáme práškový cukor a oboje rýchlo prešľaháme. K zmesi pridáme vychladnutý pudingový krém a všetko spolu vyšľaháme. ■ Krém rovnomerne rozotrieme na piškótu. Povrch uhladíme a vložíme plech do chladničky.

6. Krok

Smotanu šľahajte len dovtedy, kým nezačne hustnúť. Pridajte stužovač a šľahajte do požadovanej konzistencie. ■ Šľahačku rovnomerne rozotrieme na krém. Plech vložíme späť do chladničky aspoň na 4 hodiny. Ešte lepšie cez noc. Na vrch nakoniec pred podávaním nastrúhame čokoládu..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4388 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.