Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Makový závin od babky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_31
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min

Bola to jej špecialita…

reklama:

Suroviny

  • 350 zemiaky uvarené v šupke
  • 350 hl.múka
  • 1prášok do p.
  • 100g pr.cukor
  • 1 vajce
  • 120 maslo
  • trošku soli
  • Plnka:
  • 200ml sl.smotana
  • 100gpr.cukor
  • 300g mak
  • 2 vajcia
  • 1/2čl škorice
  • Na zabalenie blana z čriev prasiatka u nás ,,KÁPKA,,
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Uvarené zemiaky nastrúhame najemno pridáme vajce,sol,cukor, maslo prášok do pečiva a múku a vymiesime cesto...

2. Krok

Plnku si urobíme tak,že dáme variť smotanu s cukrom potom pridáme mak a škoricu a odložíme z ohňa, do teplého zamiešame vajíčka a dobre premiešame...

3. Krok

cesto rozvaľkáme a teplou plnkou naplníme a stočíme závin,tento potom obalíme v ,,,kápke,, a pečieme do zlata pri 200 st.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24926 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.