- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Makrónky, ktoré sa dajú ľahko pripraviť
Makrónky, ktoré sa dajú ľahko pripraviť
- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 115 g práškového cukru na sneh
- 115 g vaječných bielok na sneh
- 165 g mandľovej múky
- 165 g práškového cukru do cesta
- Citrónová plnka:
- 4 žĺtka
- 100 g cukru
- 1 citrón kôra
- 70 ml citrónovej šťavy
- 70 g masla
- Krém:
- 150 g tvarohu
- 50 ml smotany na šľahanie
- 50 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Múku a cukor na cesto premiešajte spolu v samostatnej miske.Jedným z mojich tajomstiev, vždy vymiešam múku a práškový cukor s tyčovým mixérom. Múka sa tak výborne prevzdušní.
2. Krok
Cukor určený na sneh vyšľaháme s bielkom. Ak chcete použiť farbivo, musíte ho teraz pridať.Šľaháme do tuhého snehu.
3. Krok
Na robote si vymeníme metličku za lopatku ,vysypeme suché prísady na raz, a premiešame len 3 x.Zmes naplníme do cukrárskeho vrecka, a striekame rovnaké kolieska na plech vyložený so silikónovou podložkou určenou na pečenie..Necháme takto 10 -15 minút vysušiť..
4. Krok
Pečte v predhriatej rúre na 145-150 stupňov počas 15 minút.
5. Krok
Citrónový krém pripravíme tak, že dáme variť žĺtka s cukrom a citrónovou kôrou ktorú sme si predtým nastrúhali , a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.Krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom vmiešame maslo..
6. Krok
Tvarohový krém si pripravíme vymiešaním tvarohu, smotany a cukru..Oba krémy naplníme do cukrárskeho vrecka.Tvarhovú plnku dáme po obvode spodnej makrónky a do stredu urobíme ďobku s citrónovým krémom.Prikryjeme vrchnou makrónkou , a necháme 3 hodiny v chlade postáť..Podávame s kávičkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
25 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
36866 videní