- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Malinová Charlotte
Malinová Charlotte
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Roláda:
- 6 vajec
- 100 g práškového cukru
- 120 g hladkej múky
- 100 g masla
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 malinový džem
- Plnka:
- 200 g malín
- 100 g práškového cukru
- 1/2 citróna
- 200 g smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 5 plátkov želatíny
- Na ozdobu :
- maliny
- lístky mäty
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Na jeden z nich nakreslite kruh s priemerom 20 cm. Na piškótu rozpustíme maslo a zmiešame múku s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme s polovicou práškového cukru do tuhej peny. Žĺtka vyšľaháme s ostatnými cukrami do biela. Pomocou robota zmiešame rozpustené maslo, so žĺtkami a primiešame polovicu múčnej zmesi a potom do nej striedavo jemne zamiešame bielkovú penu a zvyšnú múku.
2. Krok
Do predkresleného kruhu nalejeme toľko hmoty, aby bolo cesto po rozotretí vysoké 0,5 cm. Zvyšnú hmotu prelejeme na druhý plech a rovnomerne rozotrieme.. 35 x 40. Piškóty pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút. Dávajte pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo sa nám potom polámu a nebude sa dať dobre zrolovať.
3. Krok
Plát na roládu ešte teplý posypeme práškovým cukrom, prikryjeme hárkom papiera na pečenie a otočíme ho... Odstránime papier na pečenie, na ktorom sa piškóta piekla .Plát potrieme malinovým džemom a pomocou druhého papiera na pečenie poriadne zvinieme, a necháme úplne vychladnúť.
4. Krok
Želatína sa namočí do studenej vody. Na plnku sa maliny uvaria spolu s polovicou práškového cukru a citrónovou šťavou a potom pyré prepasírujeme cez sitko. Vytlačené želatínové plátky sa pridajú do teplého ovocného pyré a dôkladne sa premiešajú, aby sa želatína roztopila.
5. Krok
Mascarpone dohladka vymiešame so zvyšným práškovým cukrom a primiešame želatínové pyré.. Smotanu vyšľahajte a jemne vmiešajte do malinového mascarpone.
6. Krok
Nakrájajte piškótovú roládu na 1 cm plátky a pekne ich poukladajte do misy vopred vystlanej potravinovou fóliou. Pred okrajmi misy roládové kúsky odrežeme do roviny aby sme ich prispôsobili tvaru misy.. Teraz nalejeme malinový krém a nakoniec pritlačíme okrúhlu piškótu.. Tortu odložíme na pár hodín do chladničky.
7. Krok
Potom tortu vyklopte na servírovaciu tácku a odstráňte fóliu.. Dozdobte malinami a lístkami mäty..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
538 videní