Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Malinová Charlotte

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Malinova charlotte.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Roláda:
  • 6 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 malinový džem
  • Plnka:
  • 200 g malín
  • 100 g práškového cukru
  • 1/2 citróna
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 5 plátkov želatíny
  • Na ozdobu :
  • maliny
  • lístky mäty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Na jeden z nich nakreslite kruh s priemerom 20 cm. Na piškótu rozpustíme maslo a zmiešame múku s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme s polovicou práškového cukru do tuhej peny. Žĺtka vyšľaháme s ostatnými cukrami do biela. Pomocou robota zmiešame rozpustené maslo, so žĺtkami a primiešame polovicu múčnej zmesi a potom do nej striedavo jemne zamiešame bielkovú penu a zvyšnú múku.

2. Krok

Do predkresleného kruhu nalejeme toľko hmoty, aby bolo cesto po rozotretí vysoké 0,5 cm. Zvyšnú hmotu prelejeme na druhý plech a rovnomerne rozotrieme.. 35 x 40. Piškóty pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút. Dávajte pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo sa nám potom polámu a nebude sa dať dobre zrolovať.

3. Krok

Plát na roládu ešte teplý posypeme práškovým cukrom, prikryjeme hárkom papiera na pečenie a otočíme ho... Odstránime papier na pečenie, na ktorom sa piškóta piekla .Plát potrieme malinovým džemom a pomocou druhého papiera na pečenie poriadne zvinieme, a necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

Želatína sa namočí do studenej vody. Na plnku sa maliny uvaria spolu s polovicou práškového cukru a citrónovou šťavou a potom pyré prepasírujeme cez sitko. Vytlačené želatínové plátky sa pridajú do teplého ovocného pyré a dôkladne sa premiešajú, aby sa želatína roztopila.

5. Krok

Mascarpone dohladka vymiešame so zvyšným práškovým cukrom a primiešame želatínové pyré.. Smotanu vyšľahajte a jemne vmiešajte do malinového mascarpone.

6. Krok

Nakrájajte piškótovú roládu na 1 cm plátky a pekne ich poukladajte do misy vopred vystlanej potravinovou fóliou. Pred okrajmi misy roládové kúsky odrežeme do roviny aby sme ich prispôsobili tvaru misy.. Teraz nalejeme malinový krém a nakoniec pritlačíme okrúhlu piškótu.. Tortu odložíme na pár hodín do chladničky.

7. Krok

Potom tortu vyklopte na servírovaciu tácku a odstráňte fóliu.. Dozdobte malinami a lístkami mäty..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

653 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.