Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Malinová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Malinova rolada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 1 žĺtok
  • 150 g jemného cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • štipka soli
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 400 g malín
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 stužovače
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu krémovej malinovej piškótovej rolády predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev). Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.

2. Krok

Vajcia, žĺtky, kryštálový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ šľahajte ručným mixérom asi 5 minút, kým zmes nie je ľahká a nadýchaná. Pšeničnú múku zmiešajte s práškom do pečiva a opatrne vmiešajte. Cesto rovnomerne rozotrite na plech na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre 10-12 minút, kým piškóta nezíska svetložltú farbu.

3. Krok

Ihneď vyklopte na čistý papier na pečenie. Dôležité: Neodstraňujte papier na pečenie – piškóta tak zostane elastická. Piškótový korpus nechajte úplne vychladnúť.

4. Krok

Maliny umyte, dobre sceďte a časť si odložte na ozdobu. Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Z piškótového cesta opatrne odstráňte papier na pečenie. Na piškótu natrieme tuhú šľahačku a na vrchu necháme voľný okraj asi 3 cm. Navrch rovnomerne posypte malinami. Pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte roládu z dlhšej strany. Položte švom nadol na dosku, nechajte 60 minút vychladnúť v chladničke a potom odpočívajte. Tesne pred podávaním posypte roládu práškovým cukrom a ozdobte zvyšnými čerstvými malinami. Nakrájajte na plátky..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.