- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Malinová roláda
Malinová roláda

- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 5 vajec
- 1 žĺtok
- 150 g jemného cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička citrónovej kôry
- štipka soli
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 400 g malín
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu krémovej malinovej piškótovej rolády predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev). Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.
2. Krok
Vajcia, žĺtky, kryštálový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ šľahajte ručným mixérom asi 5 minút, kým zmes nie je ľahká a nadýchaná. Pšeničnú múku zmiešajte s práškom do pečiva a opatrne vmiešajte. Cesto rovnomerne rozotrite na plech na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre 10-12 minút, kým piškóta nezíska svetložltú farbu.
3. Krok
Ihneď vyklopte na čistý papier na pečenie. Dôležité: Neodstraňujte papier na pečenie – piškóta tak zostane elastická. Piškótový korpus nechajte úplne vychladnúť.
4. Krok
Maliny umyte, dobre sceďte a časť si odložte na ozdobu. Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Z piškótového cesta opatrne odstráňte papier na pečenie. Na piškótu natrieme tuhú šľahačku a na vrchu necháme voľný okraj asi 3 cm. Navrch rovnomerne posypte malinami. Pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte roládu z dlhšej strany. Položte švom nadol na dosku, nechajte 60 minút vychladnúť v chladničke a potom odpočívajte. Tesne pred podávaním posypte roládu práškovým cukrom a ozdobte zvyšnými čerstvými malinami. Nakrájajte na plátky..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní