- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Malinové tiramisu
Malinové tiramisu
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 340 g mascarpone
- 3 šálky uvarenej silnej kávy
- 1 dcl Amaretta
- 36 dlhých piškót
- malinový džem
- 340 g malín
- čokoláda na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise pomocou ručného mixéra (alebo v miske stojanového mixéra s nástavcom na šľahanie) vyšľaháme smotanu, práškový cukor a vanilku, kým sa nevytvoria stredné vrcholy.
2. Krok
Do strednej misky pridajte mascarpone a asi ¼ šľahačky. Miešajte, kým sa všetko nespojí, a potom jemne vmiešajte zvyšnú šľahačku.
3. Krok
Vo veľkej sklenenej odmerke zmiešajte kávu a Amaretto . Na dno veľkej misky alebo skleného pekáča rozotrieme tenkú vrstvu šľahačky. Postupne po jednom ponorte 1 piškótu ponorte do kávovej zmesi a potom vložte do misky. Umiestnite namočené piškóty do kruhu, kým nebude spodok úplne zakrytý, pričom piškóty podľa potreby rozlomte. Asi tretinu šľahačky rozotrieme na piškóty do rovnomernej vrstvy. Na vrch natrieme polovicu džemu, jemne, aby sa do neho príliš nevmiešala šľahačka. Potom na džem poukladáme maliny do kruhu. Opakujte s druhou vrstvou piškót, krému , džemu a malín. Pridajte tretiu vrstvu namočených piškót a na vrch pridajte zvyšný krém ..
4. Krok
Zakryte fóliou a nechajte zachladiť, najmenej 4 hodiny alebo cez noc . Keď je dezert pripravený na podávanie, posypte ho hoblinami čokolády.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
285 videní