Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Malinové tiramisu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Malinove tiramisu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 400 g piškót
  • 150 ml malinového sirupu
  • Krém:
  • 750 g mascarpone
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej esencie
  • Želé:
  • 800 g malín
  • 150 g cukru
  • 80 g škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Snažila som sa, aby bol tento recept na malinové tiramisu čo najprístupnejší a s čo najmenším počtom ingrediencií. Chcela som vám ponúknuť dezert, na ktorý by ste nemuseli chodiť do 3 supermarketov a hľadať ingrediencie, ktoré ľahko nezoženiete. Začala som s piškótami, ktoré nájdete všade a ktoré som namočila do malinovej šťavy. Malinovú šťavu som získala z malinového sirupu zriedeného vodou. Krém som vyrobila z mascarpone, cukru, citrónovej esencie a nesladenej šľahačky . Vždy ju musíte použiť veľmi studenú, z chladničky a predtým ju dobre pretrepať. Nechajte ju v chladničke aspoň 12 hodín a šľahajte ju mixérom na maximálnej rýchlosti, kým nestuhne.

2. Krok

Želé na toto malinové tiramisu som urobila z mrazených malín uvarených s cukrom a kukuričným škrobom. Keďže som chcela, aby boli veľmi jemné, prepasírovala som ich cez sitko, aby som sa zbavila jadierok. Ak vám to nevadí, môžete ich nechať, nie je to problém. Koláč som poskladala tak, že som naň dala vrstvu sirupových piškót, vrstvu želé a vrstvu krému. Vrstvy som opakovala a zakončila som poslednou vrstvou krému. Po noci v chladničke je koláč hotový a môže sa krájať. Voliteľne môžete tiramisu posypať lyofilizovanými malinami rozomletými na jemný prášok. Získate tak novú vrstvu s kyslou chuťou a prirodzenou farbou. ktorý je ďalším skvelým dezertom, ideálnym na Vianoce. Je jednoduchý na prípravu a má rovnakú kombináciu sladkého a kyslého.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.