Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Malinovo čokoládovo tvarohový cheesecake

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Malinovo cokoladovo tvarohovy cheesecake.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 150 g maslových sušienok
  • 40 g masla
  • Tvarohová vrstva:
  • 130 g malín
  • 7 g želatíny v prášku
  • 60 g práškového cukru
  • 250 g tvarohu alebo krémového syra (mascarpone)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Čokoládová vrstva:
  • 50 g horkej čokolády
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 250 g tvarohu alebo krémového syra (mascarpone)
  • 60 g práškového cukru
  • 7 g želatíny
  • Malinové želé:
  • 200 g malín
  • 30 g cukru
  • 5 g želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Namočte si želatínu na všetky vrstvy do vody.. Sušienky rozmixujeme ..

2. Krok

Primiešame k sušienkam maslo a zmes utlačíme na dno tortovej formy.. 21 priemer.. odložíme základ do chladničky

3. Krok

príprava malinovej vrstvy. Popučte maliny a pretrite ich cez sito. Mali by ste dostať asi 75 g pyré.

4. Krok

Malinové pyré spojíme s polovicou práškového cukru a privedieme k varu. Stiahneme z ohňa. Pridajte napučanú želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí, a nechajte pôsobiť 5-7 minút. Medzitým zmiešajte smotanový syr so šľahačkovou smotanou a vyšľahajte. Na konci pridajte druhú polovicu cukru.

5. Krok

Pridajte pár polievkových lyžíc tvarohovej hmoty do malinového pyré a rýchlo premiešajte. Potom ešte pár lyžíc a znova premiešajte. Obe hmoty spojte a stierkou jemne premiešajte do hladka. Krémom zalejte sušienkový základ .

6. Krok

Dáme do chladničky asi na hodinu - hmota by mala stuhnúť.

7. Krok

Príprava čokoládovej vrstvy: Jemne nasekajte čokoládu ..V hrnci privedieme k varu polovicu smotany, odstavíme z ohňa a pridáme želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí. Smotanu nalejte na čokoládu, nechajte pár minút odstáť a potom metličkou premiešajte do hladka. Prikryte fóliou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

8. Krok

Smotanový syr vyšľaháme s druhou polovicou šľahačky a s práškovým cukrom. Postupne pridávame čokoládovú hmotu, vymiešame homogénny krém.

9. Krok

Čokoládovým krémom zalejeme už stuhnutý malinový krém...

10. Krok

Pošleme späť do chladničky ešte asi na 2 hodiny.

11. Krok

Príprava vrchnej vrstvy: Štvrtinu malín odložíme. Ostatné rozmixujeme mixérom a pretrieme cez sito. Do pyré pridáme cukor, dáme na sporák a privedieme k varu. Odstráňte z tepla a pridajte želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí. Hmotu nechajte mierne vychladnúť. Odložené celé maliny dajte na vychladený čokoládový krém a zalejte malinovým želé. Dáme späť do chladničky a necháme želé zatuhnúť. Hotový tvarohový koláč vyberte z formy a nakrájajte na porcie...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1072 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.