Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Malinovo čokoládovo tvarohový cheesecake

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Malinovo cokoladovo tvarohovy cheesecake.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 150 g maslových sušienok
  • 40 g masla
  • Tvarohová vrstva:
  • 130 g malín
  • 7 g želatíny v prášku
  • 60 g práškového cukru
  • 250 g tvarohu alebo krémového syra (mascarpone)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Čokoládová vrstva:
  • 50 g horkej čokolády
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 250 g tvarohu alebo krémového syra (mascarpone)
  • 60 g práškového cukru
  • 7 g želatíny
  • Malinové želé:
  • 200 g malín
  • 30 g cukru
  • 5 g želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Namočte si želatínu na všetky vrstvy do vody.. Sušienky rozmixujeme ..

2. Krok

Primiešame k sušienkam maslo a zmes utlačíme na dno tortovej formy.. 21 priemer.. odložíme základ do chladničky

3. Krok

príprava malinovej vrstvy. Popučte maliny a pretrite ich cez sito. Mali by ste dostať asi 75 g pyré.

4. Krok

Malinové pyré spojíme s polovicou práškového cukru a privedieme k varu. Stiahneme z ohňa. Pridajte napučanú želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí, a nechajte pôsobiť 5-7 minút. Medzitým zmiešajte smotanový syr so šľahačkovou smotanou a vyšľahajte. Na konci pridajte druhú polovicu cukru.

5. Krok

Pridajte pár polievkových lyžíc tvarohovej hmoty do malinového pyré a rýchlo premiešajte. Potom ešte pár lyžíc a znova premiešajte. Obe hmoty spojte a stierkou jemne premiešajte do hladka. Krémom zalejte sušienkový základ .

6. Krok

Dáme do chladničky asi na hodinu - hmota by mala stuhnúť.

7. Krok

Príprava čokoládovej vrstvy: Jemne nasekajte čokoládu ..V hrnci privedieme k varu polovicu smotany, odstavíme z ohňa a pridáme želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí. Smotanu nalejte na čokoládu, nechajte pár minút odstáť a potom metličkou premiešajte do hladka. Prikryte fóliou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

8. Krok

Smotanový syr vyšľaháme s druhou polovicou šľahačky a s práškovým cukrom. Postupne pridávame čokoládovú hmotu, vymiešame homogénny krém.

9. Krok

Čokoládovým krémom zalejeme už stuhnutý malinový krém...

10. Krok

Pošleme späť do chladničky ešte asi na 2 hodiny.

11. Krok

Príprava vrchnej vrstvy: Štvrtinu malín odložíme. Ostatné rozmixujeme mixérom a pretrieme cez sito. Do pyré pridáme cukor, dáme na sporák a privedieme k varu. Odstráňte z tepla a pridajte želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí. Hmotu nechajte mierne vychladnúť. Odložené celé maliny dajte na vychladený čokoládový krém a zalejte malinovým želé. Dáme späť do chladničky a necháme želé zatuhnúť. Hotový tvarohový koláč vyberte z formy a nakrájajte na porcie...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1273 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.