- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Malinovo čokoládovo tvarohový cheesecake
Malinovo čokoládovo tvarohový cheesecake
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Základ:
- 150 g maslových sušienok
- 40 g masla
- Tvarohová vrstva:
- 130 g malín
- 7 g želatíny v prášku
- 60 g práškového cukru
- 250 g tvarohu alebo krémového syra (mascarpone)
- 150 ml smotany na šľahanie
- Čokoládová vrstva:
- 50 g horkej čokolády
- 150 g smotany na šľahanie
- 250 g tvarohu alebo krémového syra (mascarpone)
- 60 g práškového cukru
- 7 g želatíny
- Malinové želé:
- 200 g malín
- 30 g cukru
- 5 g želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Namočte si želatínu na všetky vrstvy do vody.. Sušienky rozmixujeme ..
2. Krok
Primiešame k sušienkam maslo a zmes utlačíme na dno tortovej formy.. 21 priemer.. odložíme základ do chladničky
3. Krok
príprava malinovej vrstvy. Popučte maliny a pretrite ich cez sito. Mali by ste dostať asi 75 g pyré.
4. Krok
Malinové pyré spojíme s polovicou práškového cukru a privedieme k varu. Stiahneme z ohňa. Pridajte napučanú želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí, a nechajte pôsobiť 5-7 minút. Medzitým zmiešajte smotanový syr so šľahačkovou smotanou a vyšľahajte. Na konci pridajte druhú polovicu cukru.
5. Krok
Pridajte pár polievkových lyžíc tvarohovej hmoty do malinového pyré a rýchlo premiešajte. Potom ešte pár lyžíc a znova premiešajte. Obe hmoty spojte a stierkou jemne premiešajte do hladka. Krémom zalejte sušienkový základ .
6. Krok
Dáme do chladničky asi na hodinu - hmota by mala stuhnúť.
7. Krok
Príprava čokoládovej vrstvy: Jemne nasekajte čokoládu ..V hrnci privedieme k varu polovicu smotany, odstavíme z ohňa a pridáme želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí. Smotanu nalejte na čokoládu, nechajte pár minút odstáť a potom metličkou premiešajte do hladka. Prikryte fóliou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
8. Krok
Smotanový syr vyšľaháme s druhou polovicou šľahačky a s práškovým cukrom. Postupne pridávame čokoládovú hmotu, vymiešame homogénny krém.
9. Krok
Čokoládovým krémom zalejeme už stuhnutý malinový krém...
10. Krok
Pošleme späť do chladničky ešte asi na 2 hodiny.
11. Krok
Príprava vrchnej vrstvy: Štvrtinu malín odložíme. Ostatné rozmixujeme mixérom a pretrieme cez sito. Do pyré pridáme cukor, dáme na sporák a privedieme k varu. Odstráňte z tepla a pridajte želatínu. Miešajte, kým sa nerozpustí. Hmotu nechajte mierne vychladnúť. Odložené celé maliny dajte na vychladený čokoládový krém a zalejte malinovým želé. Dáme späť do chladničky a necháme želé zatuhnúť. Hotový tvarohový koláč vyberte z formy a nakrájajte na porcie...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1072 videní