- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Malinový džem
Malinový džem
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 2 kg cukru
- 1,5 litra vody
- 2 lyžičky soli
- 1 kg malín
- 1 lyžičky kyseliny citrónovej
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte sirup. Dajte cukor do veľkého hrnca a zalejte 500 ml vody. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 2 minúty. Necháme vychladnúť
2. Krok
Pripravte si maliny na džem. Odstráňte zhnité a poškodené bobule. Vyčistite a vložte ich do sitka. Jemne opláchnite studenou tečúcou vodou.
3. Krok
Nalejte zvyšnú pitnú vodu (teplú, ale nie horúcu) do veľkého hrnca. Osolíme a lyžicou dobre premiešame, aby sa úplne rozpustila soľ.
4. Krok
Po častiach dajte maliny do sitka a ponorte ich na 10 minút do osolenej vody. Možný hmyz tak vypláva na povrch. Odstráňte ho. Bobule opláchnite pod studenou tečúcou vodou a položte na papierové utierky.
5. Krok
Vložte pripravené maliny do hrnca s vychladnutým cukrovým sirupom. Prikryte čistou gázou a nechajte pri izbovej teplote asi 1 hodinu.
6. Krok
Kastról s malinami v sirupe dajte na oheň a pravidelne odoberajte penu, varte do mäkka na miernom plameni.. cca 2 hodiny do správnej hustovy. Pridajte kyselinu citrónovú pred koncom varenia a premiešajte. Nalejte do pohárov a zaviečkujte..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
796 videní