- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Malinový koláčik s bielou čokoládou
Malinový koláčik s bielou čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta :
- 7 vajec
- 220 g cukru
- 140 g hladkej múky
- 140 g kukuričného škrobu
- štipka soli
- 3 lyžice oleja
- Krém:
- 200 g bielej čokolády
- 350 g mascarpone
- 350 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 6 g želatíny
- Malinová omáčka :
- 350 g malín
- 50 g cukru
- 10 g kukuričného škrobu + 40 ml vody
- 1 balík vanilkového cukru
- Šľahačka :
- 250 ml smotany na šľahanie
- práškový cukor podľa chuti
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Sirup :
- 350 ml vody
- 2 - 3 lyžice cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise vymiešame vajíčka spolu so soľou, kým sa mierne nespenia. Začnite postupne pridávať cukor a miešajte aspoň 5 minút. Cesto musí zväčšiť objem, farebne sa otvoriť . Pridajte olej a premiešajte. Cez sitko preosejeme múku zmiešanú so škrobom. Spojte so stierkou, jemne premiešajte zdola nahor. Pripravíme si plech, vystelieme ho papierom na pečenie. Papier prilepte čo najlepšie k stenám plechu, aby ste získali vrch s rovnými okrajmi (plech namažte trochou masla) Nalejte cesto a zarovnajte ho. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 160°C 30-35 minút - kým neurobíte test špajdlou.. vyklopte piškótu z plechu, a nechajte ju vychladnúť, potom odlepte papier a prekrojíte piškótu na polovicu..
2. Krok
Na prípravu sirupu varte všetky ingrediencie v hrnčeku 2 minúty. Malinová omáčka -------------------- Do misky dáme maliny, vodu a cukor a privedieme do varu. Keď sa cukor roztopí, ochutnajte a zistite, či chcete urobiť omáčku sladšiu. Moje maliny boli kyslé a pridala som ešte 2-3 polievkové lyžice cukru. Nechala som 5 minút prevrieť, potom som pridala škrob zriedený v malom množstve vody a stále miešala, kým omáčka nezhustla. Pridáme vanilkový cukor a necháme vychladnúť.
3. Krok
Krém Hydratovanú želatínu dáme do misky so 40 ml studenej vody. V hrnci rozpustíme bielu čokoládu v 100 ml smotany. Keď je zmes homogénna, vypnite oheň, nechajte mierne vychladnúť a pridajte želatínu . Miešajte, kým sa neroztopí, potom zmes ochlaďte. Nechajte chladnúť kým nedosiahne izbovú teplotu. Do misky, ktorú ste predtým nechali vychladnúť spolu s metličkami šľahača, pridajte mascarpone, zvyšnú smotanu a 2-3 lyžice práškového cukru. Miešajte 2-3 minúty, potom pridajte citrónovú šťavu a pokračujte v miešaní, kým zmes nezačne tuhnúť a postupne pridávajte zmes bielej čokolády za stáleho miešania. Ochutnajte, či chcete viac cukru. V prípade potreby už len pridáte cukor a miešajte , kým krém nebude mať potrebnú textúru.
4. Krok
Zloženie koláčika s malinami, bielou čokoládou a šľahačkou Položíme prvý plátok piškóty, dobre pokropíme sirupom, rovnomerne rozotrieme krém, potom malinovú omáčku, druhý plát a opäť sirup. Plech dáme na hodinu do chladu, potom navrch natrieme vyšľahanú šľahačku osladenú podľa chuti, do ktorej pridáš aj citrónovú šťavu. Vrch posypte kúskami bielej čokolády.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
139 videní