- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Malinový Napoleón
Malinový Napoleón
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 200 g kyslej smotany
- 200 g masla
- štpka soli
- Krém:
- 350 g mascarpone
- 250 g salka
- 350 ml smotany na šľahanie
- vanilkový cukor
- Malinové pyré:
- 200 g malín
- 40 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Mäkké maslo,kyslú smotanu, soľ a múku zmiešame ,a vymiesime hladké cesto.Cesto dáme do potravinárskej fólie a dáme ho do chladničky na 1 hodinu odpočinúť..
2. Krok
Vychladené cesto vyšúľame do valčeka a nakrájame na 8 rovnakých kúskov..
3. Krok
Každý kúsok vyvaľkáme do kruhu a všetky časti obrežeme aby mali rovnaký priemer.. pečieme každý korpus zvlášť vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 minút..
4. Krok
Maliny si zmiešame s cukrom.(môžete použiť čerstvé ale aj mrazené) prikryjeme a dusíme na miernom ohni kým nepustia šťavu a cukor sa nerozpustí...
5. Krok
Vymiešame si mascarpone , postupne primiešame kondenzované mlieko, (nie uvarené a vanilkový cukor)
6. Krok
Samostatne vyšľaháme šľahačku,a t potom prepojíme s mascarpone...
7. Krok
Tortu vrstvíme tak, že korpus natrieme malinovým pré, potom krémom a zas prikryjeme korusom..Toto opakujeme..
8. Krok
Končíme vrstvou krému , a napokon aj celú tortu krémom obmažeme...
9. Krok
prizdobíme mätovými lístkami, čerstvým ovocím podľa fantázie...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4286 videní