- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Maltesers čokoládová torta
Maltesers čokoládová torta
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 150 g hnedého cukru
- 100 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 175 ml mlieka
- 15 g masla
- 2 lyžice sušeného mlieka alebo sušenej smotany
- 175 g polohrubej múky
- 25 g kakaového prášku
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžička sódy bikarbóny
- Krém:
- 250 g práškového cukru
- 1 lyžica kakaového prášku
- 125 g mäkkého masla
- 70 gramov čokoládových guličiek Maltesers alebo orechov v čokoláde
Postup prípravy
1. Krok
Všetky ingrediencie si v predstihu vyložíme z chladničky aby mali izbovú teplotu.
2. Krok
Predhrejeme rúru na 170 °C.Dve formy s priemerom 20 cm si vymastíme a vysypeme múkou.
3. Krok
Vyšľahajte vajcia s hnedým cukrom do nadýchanej hmoty.Mlieko zahrejte spolu s maslom a sušeným mliekom kým sa maslo nerozpustí a potom ochladťe.Zhruba na 40 °C.POstupne prilievajte k vaječnej zmesi.V miske si zamiešajte múku s práškom do pečiva s práškovým cukrom a so sódou .Pridajte aj kakaový prášok.Primiešajte po častiach k vajcovej zmesi a dôkladne premiešajte.
4. Krok
Cesto si rozdeľte na dve časti a pečieme v dvoch identických formách asi 25 minút.Hotová piškóta je keď sa vám po stlačení prstok vráti nazad..alebo skontrólujte špáradlom.
5. Krok
Hotové korpusy nechajte vo forme ešte 5 - 10 minút potom odstráňte a nechajte vychladnúť úplne.
6. Krok
Krém si pripravíme vyšľahaním masla s cukrom s pridaním kakaa..ak máte radi viac kakaové pridajte kakaa viac ako je v popise.
7. Krok
vychladnutú jednu časť korpusu natrieme krémom, priložíme druhú časť a vrch opäť ponatierame..dozdobíme čokoládovými guličkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14607 videní