Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Maltesers čokoládová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cake omslag1
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • 150 g hnedého cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 175 ml mlieka
  • 15 g masla
  • 2 lyžice sušeného mlieka alebo sušenej smotany
  • 175 g polohrubej múky
  • 25 g kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžička sódy bikarbóny
  • Krém:
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 125 g mäkkého masla
  • 70 gramov čokoládových guličiek Maltesers alebo orechov v čokoláde
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie si v predstihu vyložíme z chladničky aby mali izbovú teplotu.

2. Krok

Predhrejeme rúru na 170 °C.Dve formy s priemerom 20 cm si vymastíme a vysypeme múkou.

3. Krok

Vyšľahajte vajcia s hnedým cukrom do nadýchanej hmoty.Mlieko zahrejte spolu s maslom a sušeným mliekom kým sa maslo nerozpustí a potom ochladťe.Zhruba na 40 °C.POstupne prilievajte k vaječnej zmesi.V miske si zamiešajte múku s práškom do pečiva s práškovým cukrom a so sódou .Pridajte aj kakaový prášok.Primiešajte po častiach k vajcovej zmesi a dôkladne premiešajte.

4. Krok

Cesto si rozdeľte na dve časti a pečieme v dvoch identických formách asi 25 minút.Hotová piškóta je keď sa vám po stlačení prstok vráti nazad..alebo skontrólujte špáradlom.

5. Krok

Hotové korpusy nechajte vo forme ešte 5 - 10 minút potom odstráňte a nechajte vychladnúť úplne.

6. Krok

Krém si pripravíme vyšľahaním masla s cukrom s pridaním kakaa..ak máte radi viac kakaové pridajte kakaa viac ako je v popise.

7. Krok

vychladnutú jednu časť korpusu natrieme krémom, priložíme druhú časť a vrch opäť ponatierame..dozdobíme čokoládovými guličkami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14607 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.