Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mandarínkové motýlie kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Motye.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g škrobu
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • trochu nastrúhanej citrónovej alebo pomarančovej kôry
  • 1 lyžica oleja
  • Krém:
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • 1/2 vrecúška práškovej želatíny
  • Na ozdobu :
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 4 - 5 mandarínok
  • 50 g rozpustenej čokolády
  • Želé:
  • 300 ml pomarančovej šťavy
  • 1 lyžička želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme penu, postupne pridávame cukor. Potom po jednom pridávame žĺtky a nakoniec vmiešame múku a kukuričný škrob zmiešaný s práškom do pečiva. Ak chcete, nastrúhajte trochu neošúpanej citrónovej alebo pomarančovej kôry. Všetko jemne premiešame a zmes vylejeme na menší plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme pri 180 C asi 20 minút.

2. Krok

Želatínu pripravíme podľa návodu na vrecúšku. Sladkú smotanu vyšľaháme do šľahačky. Spojte smotanový syr, práškový cukor a šľahačku. Pridáme pripravenú želatínu a všetko spolu krátko premiešame. Natrieme na vychladnutú kôrku a dáme stuhnúť do chladničky. Pripravte želé: zohrejte pomarančový džús a pridajte želatínu, ktorá bola predtým rozpustená v troche studenej vody. Povarte pár minút a odložte nabok vychladnúť. Keď želé začne tuhnúť, polejeme ním vychladnutý koláč. Koláč vrátime do chladničky, aby pekne vychladol.

3. Krok

Keď koláč vychladne, potrieme ho šľahačkou a ozdobíme mandarínkovými motýľmi. Dekorácia: mandarínky nakrájame na plátky, potom položíme na každú stranu dva plátky ako motýlie krídla. Roztopenou čokoládou nakreslite bodky a nakoniec každú kocku orámujte obláčikmi šľahačky. Uchovávajte v chlade až do podávania.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

36 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.