Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mandarínkové motýlie kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Motye.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g škrobu
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • trochu nastrúhanej citrónovej alebo pomarančovej kôry
  • 1 lyžica oleja
  • Krém:
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • 1/2 vrecúška práškovej želatíny
  • Na ozdobu :
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 4 - 5 mandarínok
  • 50 g rozpustenej čokolády
  • Želé:
  • 300 ml pomarančovej šťavy
  • 1 lyžička želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme penu, postupne pridávame cukor. Potom po jednom pridávame žĺtky a nakoniec vmiešame múku a kukuričný škrob zmiešaný s práškom do pečiva. Ak chcete, nastrúhajte trochu neošúpanej citrónovej alebo pomarančovej kôry. Všetko jemne premiešame a zmes vylejeme na menší plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme pri 180 C asi 20 minút.

2. Krok

Želatínu pripravíme podľa návodu na vrecúšku. Sladkú smotanu vyšľaháme do šľahačky. Spojte smotanový syr, práškový cukor a šľahačku. Pridáme pripravenú želatínu a všetko spolu krátko premiešame. Natrieme na vychladnutú kôrku a dáme stuhnúť do chladničky. Pripravte želé: zohrejte pomarančový džús a pridajte želatínu, ktorá bola predtým rozpustená v troche studenej vody. Povarte pár minút a odložte nabok vychladnúť. Keď želé začne tuhnúť, polejeme ním vychladnutý koláč. Koláč vrátime do chladničky, aby pekne vychladol.

3. Krok

Keď koláč vychladne, potrieme ho šľahačkou a ozdobíme mandarínkovými motýľmi. Dekorácia: mandarínky nakrájame na plátky, potom položíme na každú stranu dva plátky ako motýlie krídla. Roztopenou čokoládou nakreslite bodky a nakoniec každú kocku orámujte obláčikmi šľahačky. Uchovávajte v chlade až do podávania.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.