- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Mandarínkové motýlie kocky
Mandarínkové motýlie kocky

- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta :
- 3 vajcia
- 100 g cukru
- 80 g hladkej múky
- 20 g škrobu
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- trochu nastrúhanej citrónovej alebo pomarančovej kôry
- 1 lyžica oleja
- Krém:
- 200 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 50 g práškového cukru
- 1/2 vrecúška práškovej želatíny
- Na ozdobu :
- 300 ml smotany na šľahanie
- 4 - 5 mandarínok
- 50 g rozpustenej čokolády
- Želé:
- 300 ml pomarančovej šťavy
- 1 lyžička želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme penu, postupne pridávame cukor. Potom po jednom pridávame žĺtky a nakoniec vmiešame múku a kukuričný škrob zmiešaný s práškom do pečiva. Ak chcete, nastrúhajte trochu neošúpanej citrónovej alebo pomarančovej kôry. Všetko jemne premiešame a zmes vylejeme na menší plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme pri 180 C asi 20 minút.
2. Krok
Želatínu pripravíme podľa návodu na vrecúšku. Sladkú smotanu vyšľaháme do šľahačky. Spojte smotanový syr, práškový cukor a šľahačku. Pridáme pripravenú želatínu a všetko spolu krátko premiešame. Natrieme na vychladnutú kôrku a dáme stuhnúť do chladničky. Pripravte želé: zohrejte pomarančový džús a pridajte želatínu, ktorá bola predtým rozpustená v troche studenej vody. Povarte pár minút a odložte nabok vychladnúť. Keď želé začne tuhnúť, polejeme ním vychladnutý koláč. Koláč vrátime do chladničky, aby pekne vychladol.
3. Krok
Keď koláč vychladne, potrieme ho šľahačkou a ozdobíme mandarínkovými motýľmi. Dekorácia: mandarínky nakrájame na plátky, potom položíme na každú stranu dva plátky ako motýlie krídla. Roztopenou čokoládou nakreslite bodky a nakoniec každú kocku orámujte obláčikmi šľahačky. Uchovávajte v chlade až do podávania.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní