Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mango rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mangovo tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

Čokoládová piškóta:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 115 g masla
  • 2 veľké vajcia
  • 115 g hladkej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Tvarohová vrstva:

  • 500 g tvarohu 
  • 250 g syra mascarpone
  • 100 g smotany na šľahanie 30%
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica želatíny
  • 80 ml vriacej vody
  • 2 polievkové lyžice jemne nakrájaného manga 
Mangová pena:

  • 250 g manga (čerstvého alebo konzervovaného)
  • 1 polievková lyžica želatíny
  • 80 ml vriacej vody

Plech 23 x 27 cm

Príprava

1

V hrnci rozpustite maslo . Pridajte nalámanú čokoládu, na pár minút odstavte a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

Odložíme nabok vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom, kým nebudú svetlé a nadýchané, potom pomaly prilievame vychladnutú čokoládu. Postupne pridávame preosiatu múku a na nízkej rýchlosti mixérom miešame. Cesto vylejeme do formy (23 x 27 cm) vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom a vysypanej múkou. Piškótu vložíme do rúry predhriatej na 180°C na cca 15 minút, potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

2

Urobte tvarohovú hmotu. Želatínu rozpustíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť. Vo veľkej mise vyšľaháme tvaroh so syrom mascarpone a asi 50 g cukru. V samostatnej miske vyšľaháme studenú smotanu na šľahanie dotuha a zafixujeme práškovým cukrom. Spojte smotanovú a tvarohovú zmes. Jemne premiešame odspodu nahor (aby sme hmotu nepripravili o nadýchanosť) a podľa potreby pridáme ešte práškový cukor alebo citrónovú šťavu. Pridáme nadrobno nakrájané mango, nakoniec pridáme zahusťujúcu želatínu a všetko dôkladne premiešame. Tvarohovú zmes vylejeme na čokoládovú piškótu, uhladíme a dáme na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť.

3

Na vytvorenie ovocnej vrstvy rozpustíme želatínu vo vriacej vode a necháme vychladnúť. Potom rozmixujte dužinu z manga a tenkým prúdom nalejte želatínu do hmoty. Premiešame a vylejeme na stuhnutú tvarohovú hmotu. Vložte mangový cheesecake späť do chladničky na niekoľko hodín alebo cez noc.

reklama:
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

444 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.